♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Tuesday, 9 August 2011

alahai minah..kesian mamat

assalamualaikum..
helo readers..

actually aku nak share cite..
mende ni terjadi kat kawan aku..
name dia “minah” (bukan name sebenar)
minah ni student kat u**..
pandai kot..
tapi sayangnye..
minah ni memang liar giler la..
bukan so”sial” ea..
liar dan da rosak..
dia penah berzina ngan banyak lelaki
pastu dia pregnant..
tapi tak tau anak sape..
haaa..
lelaki bila da jadi macam tu semua lari..
tak nak ngaku anak dia..
cam gampang!
yang minah ni boley rilex selambe badak ayak je..
tak rase risau pon dia preganant anak luar nikah..
minah ni de mak je.ayah dia da meninggal dunia.dia anak tunggal..
mak dia stil terima minah ni even minah ni da wat dajal kat mak dia..
mak mane tak sedey anak dia jadi camtu..
malu plak satu hal..
naseb baek minah ni tak kena perhambat..
tak pasal pasal beranak tepi jalan..
da mak dia ibu tunggal..
takkan minah ni nak jadi ibu tunggul plak kan..
hahaha..
tibe2 datang la prince charming nak selamatkan si princess yang dalam kesusahan..
wah macam cite dongeng je..
prince tu name dia “mamat” (bukan nama sebenar)..
mamat ni de ati kat minah..
dia sanggop jadi pak sanggop..
tapi minah ni tak suke pon kat mamat..
kecian mamat tu syok sendiri..
wawwawaawwwaaa..
pastu diorang pon nikah..
mamat ni keje kat JB..
minah ni plak study kat KL..
mamat ni punye la sayang bangat kat isteri dia..
dia sanggop berulang-alik dr jb ke kl tengok keadaan isteri dia..
kalau mamat tu busy dia call isteri dia tanye khabar..
tapi minah tu layan husband dia macam orang asing je..
kesian kot kat mamat tu..
tapi mamat tu saba je ngan perangai isteri dia tu..
yela..pembawa budak..
cesshhh..padahal minah tu memang tak suke kat mamat tu..
mamat tu da baek giler kot..
aishhh..minah ni tak menghargai betol..
kau da buruk perangai..
dapat suami baek..
kalau tak nak bagi aku jela..
hahahahaha..
buroknye pangai aku..
da3..sambong balik..
sampai mane tadi?
Haaaa..
Minah tu suke marah marah, maki hamun, sepak terajang suami dia..
Wah..ganas kaw!
Tapi mamat tu stil saba dan sayang kat bini dia..
Mak minah tu pon kesian kat mamat tu sebab kawen ngan anak dia tu..
Tapi nak wat camne kan..
Da jodoh dan takdirnye begitu..
Wah..ayat kaw ! pasrah dow!
Menanah telinga aku..
Lepas 9 bulan maka lahir la baby boy..
Perghhh..comey giler kot..
Putih melapak macam tepong gomak..
Tembam macam pau..
Aku rase minah ni makan mauripan kot..
Biase la anak “MIX”..
OPSSS!
Hahahahahaahahaha..
Minah ni punye la kejam..
Dia boley plak tak bagi suami dia tengok baby dia tu..
Perghhh..
Geram plak aku ngan minah ni..
Tak bagi tengok baby satu hal..
Minah tu mintak cerai..
Wah senang giler idop dia..
Bila dia susah orang tolong..
Bila da senang dia buang orang tu macam sampah masyarakat..
Suami dia sedey tak terkate kot..

Minah: aku nak kau ceraikan aku..
Mamat: kenapakah?
Minah: aku tak cintakan kau..AKU NAK CARI BATANG LAIN..
Mamat: T_T

Haaa..macam gampang je kan jawapan minah tu..

Ok tu jela cite aku..

Thanks for reading this..
Assalamualaikum…

perihal mercun dan meriam

assalamualaikum..
hey pretty and handsome..
puasa baru masok minggu ke 2..
tapi bunyi mercun dan meriam kat area umah aku mengalahkan perang dunia ke 7..
boom sane..kebabom sini..
memang sakai la kan..
mengganggu ketenteraman idop orang lain je..
memang la meriah kan..
tapi kalau main mercun campak kat depan umah aku..
pastu main meriam hala kat umah aku..
pe kes?
macam puaka!
mase mude mude aku suke maen natang ni (mak ai tak padan ngan pempuan)
kang aku campak lesong batu mak aku kat korang kang..
mau kau koma 8bulan pastu terencat akal..
baru kau taw!
korang nak main mercon korang punye pasal la..
tapi toksah la campak mercon kat umah aku..
tak haros la hala meriam kat umah aku dowh!
kalau korang nak usha aku pon..
campak la duit ke emas ke..
ahak3..
perasaan dowh mudak jawe ni..
kau ingat campak mercon kat umah aku..
parent aku nak jadikan kau menantu ke bhai..
naseb baek parent aku penyabar orang nye..
kalau tak..
orang makan nasik..tapi kau makan penampo jawe!
nak google gambo meriam tapi jumpe gamba orang putus tangan la terbakar la.tak sanggop nak cari lagi..so aku bantai gambo ni..wawawa
thanks for reading this..
assalamualaikum...




Sunday, 7 August 2011

aku rase nak bagi penampor jawe kat orang!!!


assalamualaikum...
hye readers..
pretty and handsome..

Tajok entry yang agak2 psycho derrr…
Actually aku fed up ngan malaon2 sakai yang suke sangat buat hancing kat aku..
macam gampang je! 
Siyes hancing weyh! 
Suke sangat sebar cite2 yang tak betol..
rase nak bagi penampar jawe je kat mulot2 puaka tu! 
Bagi berbuih cikit..
baru la dia taw langit tinggi ke rendah..
tak abes nak fitnah orang..
sila la takot ngan azab Allah..
Ni da marah tahap super saya son goku..
kejam kan3
Kawan aku suruh aku cool je..
jangan cepat menggelabah..
sebab nanti lagi tambah tension dan saket ati..
buat pe nak seksa diri sebab orang yang mental tahap kritikal macam tu..
kang tak pasal pasal pintu utama pintu hospital bahagia  tanjong rambutan terbukak luas untuk aku..
hahaha..
ye dak???..
chill suda..
Statement kawan aku yang aku tak tahan giler..
"Selagi duit dalam akaun kau tak luak sesen pon..
Selagi pelajaran kau tak terganggu..
Selagi abang kau kena kebas..
Selagi career kau tak tergugat..
Selagi ade orang sayangkan kau..
selagi kau happy ngan orang2 sekeliling kau..
selagi tak de yang mati tengok muke kau..
Selagi pahala kau tak berkurang malah bertambah2..
Kau rilex je babe..
Bia la orang nak down kan kau..
Tu maknenye kau de kat atas dia..
Bukannye dia dapat lamborgini sebijik pon hanya sebab dia wat tahik kat kau..
malah dia derma pahala kat kau sebab aniaya kau.."
hahaha..
awesome giler nasihat member aku..
thanks a lot for the advise..
aku appreciate sangat3..
aku tak suke la nak maki hamon orang or marah orang..
nanti aku yang nanges..
hahaha..
so cool je la..
biar la diorang nak wat pe pon..
asalkan diorang bahagia..
tak jadik la nak tampo orang..
nanti kotor tangan aku yang suci ni..
hahaha..


p/s: dear my hater..even kamu,kamu dan kamu membenci saya..saya tetap maafkan dan sayangkan kamu..

thanks for reading this..
assalamualaikum...



curang sebab sunyi..


assalamualaikum...
hey readers..
beautiful and handsome..

curang sebab sunyi..
kepala hot kaw!
hee..
actually..
Aku nak share story pasal isteri curang dengan alasan dia sunyi..
Cite nye camni..
(ade gaye2 minah kepoh bergosip je kan)
hahaha..
mende ni terjadi kat area umah aku..
ma aku cite kat aku..
then aku nak share ngan korang untuk renungan bersame..
ok3..
Pasangan suami isteri ni de 3 orang anak lelaki..
Kecik2 lagi..
Suami dia keje kat topshore..
taw tak topshore tu keje camne?
tak taw ko bukak kamus dewan edisi ke 16 muke surat 388..
hahaha..
So husband dia memang jarang sangat kat umah..
Isteri da la hot n cun melecun..
Boley plak tinggal macam tu je..
kena kebas gigit jari kaki kau!
Tapi nak wat camne kan..
Da tuntutan keje sang suami macam tu..
Dia bukannye pegi main kayu 3 or kawen lain..
Cari rezeki n nafkah untuk isteri n anak2 jugak..
Untuk kesenangan bersame..
Ingat suke2 je nak keje camtu kalau bukan sebab kekuatan dan tanggongjawab nak sara family tu tak de..
Takde nye derrr…
mau kau mati kebulor..
Suami dia balik umah dalam 3 bulan sekali..
Perghhh..lame tu..
Kalau aku tak sanggop kot..
Balik pon sekejap je..
Dalam 2 3 ari je..
Pastu balik topshore..
Aishhhhh..
Naseb kaw la..
Mase mula2 kawen memang la ok je rumah tangga diorang..
Tapi bile da lame2 isteri dia tak tahan kot..
Haha..
Tak tahan pe?
Korang pikir la sendirik ye..
Isteri dia curang ngan suami orang..
Jangan tak caye..
Korang paham2 jela curang camne..
Lumrah manusia yang punye nafsu serakah..
Kalau buat projek pembangunan kat tempat lain tak pe la jugak..
Tapi kat umah si isteri tu..
Atas katil yang same dia tido ngan suami dia..
Depan anak2 dia plak tu dia bawak jantan keparat tu balik umah..
Then bawak masok bilik..
Naseb baek anak kaw kecik2 lagi..
Inesen..tak taw pape pon..
 tapi kan..
Tak malu ke?
Aishhh kuase sejuta..
Lame jugak la hubungan sulit diorang tu..

Kaw ingat kaw boley lepas dan tak kantoi..
Silap langkah la derrr..
Hubungan sulit diorang tu kantoi jugak akhirnye..
Camne?
Haaa..
Camni..
De orang bagi taw suami dia yang dia nampak isteri dia date ngan jantan lain..
Naseb baek suami dia tak cepat melenting n terima kate2 orang..
Tapi dia nak tengok ngan mata dia sendiri..
Suatu ari( macam story sang kancil dan buaya da..ahahaa)
Suami dia wat plan..
Selalunye suami dia akan call isteri dia bila dia nak balik umah..
Tapi malam tu suami tak call pon bila dia nak balik umah..
Then kantoi la..
Dia nampak isteri dia tengah berasmara dana ngan jantan tu atas katil..
Ape lagi..
Terjadi la adegan “suami ku naek hantu”
Hahahahaha..
Dua2 kene tibia..
Padan muke..
Isteri dia pon dia pukul sampai berdarah2..
Takot kan..
Tapi bile kemarahan da menguasai diri ape pon boley..
Tu la sape suruh curang..
Divorce?
Eh no..suami dia tak ceraikan isteri dia pon..
Sebab dia sayang giler2 kat isteri dia tu..
Lagi pon anak2 dia pon kecik2 lagi..
Perlukan kasih sayang their both parent..
baik kan suami dia..
Si isteri pon da menyesal ngan perbuatan tak bermoral tu..
Esoknye..
Isteri jantan keparat tu plak attack si isteri tu..
Attack ngan cili boh..
Hahahahaha..
Terbaek la makcik tu..
Tak pasal2 muke si isteri tu kena cili boh..
Macam mask derrr…
Memang masak la muke kaw..
Berapi di situ..
Yang tak tahan tu suami pempuan tu tengok je n bia je makcik tu attack isteri dia..
Maybe sebab marah tak reda lagi kot..
Ish3…
Tak dapat den nolong!
Makcik tu tuduh pempuan tu yang goda laki dia..
Kalau la aku de kat tempat kejadian..
Aku nak cakap camni ah..
“Hey helo makcik! Kalau laki makcik tu tak gatal mengalahkan kurap tak de nye jadi macam ni..same2 gatal jugak..makcik pon tak pandai jage laki..”
Hahahahaha..
Takmo ah..
Cakap dalam ati jela..
Kang tak pasal2 aku pon kena cili boh..
tak sanggop akak!
Wawawawawa..

Sekarang isteri tu da ok..
Tak curang da..
Setia pada suami dia..
Kalau camtu dari dulu kan bagos..
Takde la kena tibai ngan suami n kena sapu cili boh kat muke..
Kah3..
Lawak seyh!

Kecurangan..
sape yang haros disalahkan..
Pendapat aku la kan..
Tak boley nak salahkan sape2 pon dalam hal ni..
Yang bersalah tetap salah la..
Kalau sebab kau sunyi kau curang memang tak patot dowh..
Tu bukan sunyi tapi gatal bijik namenye..
Kesetiaan dan kejujuran tu penting untuk menjamin kesejahteraan rumahlif
(umah aku de lif takde tangga)
nipu bebeno budak jawe ni..
Hahahahaha…
Tepok dada tanye diri sendiri le derrr..
adoyai..

thanks for reading this..
assalamualaikum...

Wednesday, 3 August 2011

jom 'MAM'

assalamualaikum..
hai readers..
beautiful and handsome..

korang penah dengar tak orang cakap word
"MAM"
sebagai ganti perkataan makan..
korang pon gune jugak ke?
aku gelimat kot..
baget comel plus manje..
memang TAK ok!
bluwekkk..muntah biru

Perbualan couple..

Bf: sayang da mam?
Gf: sayang da mam da tadi..bie da mam ke?
Bf : jap lagi bie g mam la..ok?
Gf: ^_^

Perbualan musuh..

Si A: belagak! lu pegi mam la..
Si B: pehal plak..lu ar pegi mam!

Haaa..
kau nak mam yang mane satu???
Kau ingat "mam" kau tu comel sangat ke derrr…
macam puaka!
huh!
kalau nak cakap makan tu cakap la betol2
"makan"
sia2 je kau blaja bertingkat2..
nak sebot makan pon tak reti..
da macam budak tak de gigi je aku nengok kau sebot mam..
aishhh..

thanks for reading this..
assalamualaikum...

homagash! pisau cukur versi lelaki...

assalamualaikum...
hey readers and peeps..
pretty girl and handsome guys..

Siyes menakotkan weyh!..
Ingatkan pempuan je yang kaki kikis, materialistic, pisau cukur, gold digger and sewaktu dengannye..
lelaki pon ade derrr..
jangan tak caye..
aku hampir2 jadi mangsa pengikis duit orang..
nasib baik aku tak tertipu sebab aku ni senang simpati kat orang..
fuhhh!

ini pisau cukur bulu-bulu keramat..


Perbualan budak jawe dan pisau cukur..

Pisau cukur: awak da berpunye ke lom?
Aku: da..nape?
Pisau cukur: ok..saya jadi scandal awak pon takpe la..
Aku: what the heck! Saya takmo!
Pisau cukur: ok takpe la macam tu..tapi saya nak buat permintaan ni..
Aku: pe dia?
Pisau cukur: saya nak RM1000..
Aku: erk?..nak buat pe?
Pisau cukur: saya orang miskin dan tak bekerja..
Aku: dasar materialistic! Low class! Go back your place there..
Pisau cukur: where?
Aku: HELL!!!

money..money..money
perghhh..
dasar mata duitan..
alasan miskin dan tak bekerja..
weyh..aku tengok sempurna dan ade kudrat nak cari rezeki..
nampak sangat kau pemalas..
keje nak makan duit orang je..
penampo kang barai gigi..
hahaha..
Kalau pempuan orang panggil pisau cukur kan..
Ok..kalau lelaki pulak aku panggil “PENCUNGKIL CAGU KAKI”
Wah..memang gah la..
Macam puaka!
Adoyai nye pon kan…

thanks for reading this..
assalamualaikum...


jari tengah aku da naik!

assalamualaikum...
hai readers..
Korang penah tak drive betol2 belakang trak tentera..???
Aku penah..
(Weyh budak jawe nak cakap dia drive laju la tu sebab boley  follow trak tentera dengan jaye nye)
Haha..
Well..
Of cosh la..
tak dapat dinafikan lagi..
Huhu..
Ahh..laju ke lembap ke tu bukan story nye..

Aku nak story yang aku kena usha ngan mamat2 tentera yang duduk macam sardine cap ayam brand kat belakang trak tentera tu..


ini drawing budak terencat akal..jangan gelak..senyum takpe..

Macam gampang..
Haaa…
Siyes aku geram tahap super saya..
Mengganggu konsentrasi aku nak drive je..
Kalau diorang dok diam2 kat trak tu tak pe la jugak..
Tapi dah gaye berok mat yeh!
aku gelimat nengok diorang dok usha2 aku..
budus!
Aku nak pintas trak tu memang tak boley..
Sebab banyak kete kat opposite way..
Aku menyampah nak tengok diorang..
Bila aku nak pintas tak lepas..
Diorang boley gelakkan aku..
Memang berbulu derrr..
Then dengan gagahnye aku angkat jari tengah aku..
Puas ati aku!
tercengang kaw kat situ..
 then..
akhirnye..
dapat jugak aku pintas je trak tu..
hahaha..
Aku pecot speed kuase kuda laot meninggalkan trak tentera tu jauh jauh..
hahaha..
amek kaw!
tak pasal pasal jari tengah aku naik..
berbulu tak bro?
lain kali dok diam2 dalam trak tu ye..
hahaha...

astaghfirullahalazim...


thanks for reading this..
assalamualaikum.....

Monday, 1 August 2011

keseronokan berpuasa..

assalamualaikum...
hey readers and peeps..
haaa..
kepada yang beragama islam..
camne first puasa korang?
ok?
kepada yang cuti umum tu..
especially girl..
rugi ooo..
tapi tak pe..
nak wat camne kan..
nanti boley ganti..
hee..
kepada yang sengaja takmo puasa tu..
yang da akhil baligh je..
budak beringus dikecualikan..
aishhh..
pe nak jadi la ngan korang ni..
tak malu ke?
tak malu ke kat budak budak kecik yang beriya iya nak puasa..
even diorang tak ikhlas pon nak berpuasa..
sebab ganjaran berpuasa penoh yang dijanjikan oleh parent diorang..
tapi tu adalah cara terbaik untuk mendidik diorang supaya berpuasa..
aku pon nak jugak..
tapi tak kompom lagi boley puasa penoh ke tak..
kuwang3..
hik3..
 
puasa ni seronok kan..
bila cakap pasal puasa mesti teringat kat bazaar ramadhan..
boley batal air sembahyang camni..

cuci mate jom!

kejam giler mak dia..
 aishhh..
pikir pasal makan je..
aku tak pegi pon bazaar ramadhan..
bukannye hape..
aku nak puasa mata, telinga dan mulut..
yela..
mane tak nye..
bila kite pegi bazaar..
susah kot nak jage mate..
mesti kite tengok macam2..
kat bazaar tu macam2 jenis orang ade..
yang seksi dan seksa..
bukan pompuan je..
ingat laki tak seksi ke..
pakai boxer je g bazar..
aishhh..
kalau bab telinga plak..
mesti la kite akan dengar macam2..
orang niaga tu bukan setakat jual makanan tapi jual cerita..
kah3..
pastu mulut yang belom baya zakat ni pulak..
mula la nak mengkritik..
wawawawawa...
so baek aku elak semua tu..
dok dalam umah diam2..
pastu masak juadah berbuka..
lagi bes..

puasa mesti tak sah kalau tak ade kurma..
sekarang ni kurma yang popular..
kurma yusof taiyob..
ensyemnye incik yusoff..kah3
siyes aku nak tergelak bila nengok comercial kat tv..
aku pon tak paham nape aku geli ati..
 family aku makan kurma timbang je..
sebab aku lebih suke kurma timbang dari kurma lain..
maybe sebab rase dia lagi sedap even murah..
lain la korang..
mesti makan kurma mahal2 kan..
kurma kat umah aku sentiasa ade je even bukan bulan puasa..
tapi bila time puasa mesti mud nak makan kurma tu lagi melonjak2..
lagi nikmat kot..
hahaha..
time berbuka mesti aku ngap kurma dulu..
sunnah..
pastu nak cakap pasal makanan plak..
bila puasa semua kite nak makan..
nak makan tu la ini la..
tapi bila da makan..
cepat je kite rase kenyang..
tak larat nak makan..
perot da buncit..
nafas pon da tersekat sekat..
puasa kan sebulan..
banyak lagi mase nak makan semua yang kite nak makan..
so jangan la tamak..
makan la berpada pada..
 bile nafsu makan da dipuaskan..
mula la..
naluri malas nak solat menerjah nerjah..
mata pon da lalok macam mat gian..
rase nak landing kat katil..
so time berbuka tu makan la kurma dan minom air dulu..
pas solat ko mencekik la puas puas sampai puas nafsu serakah kau tu..
hahaha..
 
puasa semestinye tak dapat dipisahkan dengan solat tarawikh..
seronok kot..
sebab dapat jumpe kawan2 dan makcik2..
bukan senang nak jumpe diorang..
pastu dapat solat same2..
aku suke dengar ceramah pasal kelebihan dan ganjaran berpuasa di ramadhan.. 
setiap ari ganjaran berbeza..
morey?
hahaha..
pasal makan laju je kan..
tu pon bes jugak..
aku suke bubur lambok..

ini bubur bukan dubor..(sila sebot betol2 ye.hee)
 kalau kat tempat aku ni femes ngan bubur lambok..
macam2 jenis bubur lambok..
bes giler...

actually puasa ni sangat2 menyeronokkan..
puasa bukan sekadar menahan lapar dan dahaga..
tapi menahan diri kita dari segala kemungkaran..
meningkatkan lagi keimanan kita..
dan..
menyucikan diri kite dari segala dosa..
actually puasa ni sangat2 menyeronokkan..
kalau kita benar2 memahami ape itu makne berpuasa..
dan enjoy the fasting..

Allah Mengampuni Dosa Orang Yang Berpuasa:
Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud :“Sesiapa yang berpuasa dengan penuh keimanan kepada Allah, maka sesungguhnya telah diampuni dosa-dosanya yang telah lalu.” 
(Hadis Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

happy fasting..
thanks for reading this..
assalamualaikum...