♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Tuesday, 26 April 2011

win your favourite guyz heart

  assalamualaikum...
hola girlz n guyz..
entry kali ni nk bg bgtaw rhsia guyz..
"girlz who loves by guyz"
girlz plz take note k..


  • maternal behaviour-->Guyz sgt3 trpikat n fall in luv pd girlz yg de sifat2 keibuan, lemah lembot, caring n loving.coz ia mmpu mampu wat guyz rse tenteram time diowg tgh stress, cemas, gelisah or wat eve la... 
  • childish nature-->within reasonable limits, childish nature of girlz attraction in the eyes of guyz. Guyz rse thibor ngan girlz yg de sifat budak2 tapi jgn la over n gedikz.tu da jd mnyakitkn ati.bukan stakat guyz je yg xske girlz laen pon nyampah ngan girlz over gedikz..i mean manje2,comel2..kompom guyz brtambah sygkn u all girlz.. 
  • full understanding-->Sifat mmahami girlz amat2 la dharapkn oleh guyz coz guyz akn rse lebih dhargai n dtrme seadanye oleh girlz yg dia cintai.This attitude is reflected in the simple sense of forgiveness, select the season for discussing problems and so forth.. 
  • appreciate-->Girlz yg mghargai guyz mrupekn girlz idaman guyz.. Unlike a woman who loves the treat with a soft, guyz prefer rewarded, praised heartily, and was entrusted..
  • be attractive-->Guyz love girlz  who know how to keep up appearances to always look beautiful, clean, neat n attractive. Penampilan yg baik n mnarik menunjukkan girlz tu menghargai diri dia sndri.klau girlz tu xhrgai dri dia sndri cmne dia nk hrgai org laen kn. Tp xyah la make up tebal2 sgt..juz make up simple2.guyz xcari girlz yg cntek tp sdap mte mmndang..cntek tu kire pakej je.. 
  • communication-->Guyz sgt3 trtarik ngan girlz yg gud in communication n bole diajak berbual. Even topik prbualan yg guyz ske obviously berbeza ngan topic yg girlz ske, so pndai2 la girlz balance kn. Girlz jgn jd teman berbual yg pasif tp bg la respon n opinion yg bes n leh dtrme pkai or pndai2 la ubah2 topik.. 
  • pndai bwk dri n mnyesuaikn dri-->Girlz yg pndai bwk dri n sssuaikn dri dlm pape je situasi n keadaan mpunyai value di mate guyz. When a girlz faced with new situation, girlz tu x mggelabah ckit pon.rilex je.kt mne2 je girl tu leh idop..even girlz tu org bdr tp dia leh ssuaikn dri kt kmpong or  where eve la..
  • respect herself-->Guyz ske girlz yg respect herself as a woman, sopan n de pndirian plus ksedaran sivik.girlz cmni de confidential n taw pape yg baik n buruk yg dlakukn oleh guyz2 yg idong belang! Jgn noty2 guyz!
  • simpati-->Guyz ske gilrz yg murah ati,ambek berat,simpati pd owg2 yg ssh,syg knak2 n xpilih bulu kaki..haha..kecantikan dalaman trpancor..cntek dalaman lg beter dari cantek luaran..huhu
  • murah senyuman-->Tp jgn lebih2 plak girlz..brpade2 la nk snyum pon.hok alah! Nti xpsl2 guyz pkir u all x sehat aka gler kentang..
  • humble-->Bg girlz yg de education yg stinggi langit, u all anak dato’ ke, u all lebih kaya dr guyz jgn la u all riak..wlaupon u all tggi tp rendahkn la dri tu sbb guyz sgt2 cintakn girlz yg humble n mghormati guyz yg byk kkurangan tu..hehe 
  • lemah lembut-->Haa..sifat lemah lembot mmg kompom leh wat ati guyz cair mcm eskem..tp jgn ngade2 over2 or mnje2 gedikz .dia nyampah plus mluat de la..kui3
  • jujur-->Guyz  kompom sgt3 sygkn u all klau kowg jjur brtempat sbb guyz ske girlz yg jjur n xmnipu..jgn smpai guyz ilang kpcyaan kt u all..kang xpsl2 mrane kowg..den xtaw! “npe kau tipu2 aku lg”
  • pnampilan yg simple-->Most guyz prefer natural beauty aka kcntikan.the most important, u all need to know that beauty is very subjective.Do what he likes and avoid what is not loved.. 
  • jgn perasan!-->Jgn  perasan hot or cun la weyh even u all smemangnye cntek mnarik kau mmg de bomb! Klau de owg puji u all juz say thx a lot n senyum.ckup! 
  • educated-->Girlz, u allz xharos pon de ijazah ke master or phd dr u famous skali pon tp show to him that u all tu de etika dri n prangai yg x annoying.yg plg pnting slalu wat mende2 yg leh dtrme akal, rasional, brpkiran positif n xpkir mcm bdk2 brhingos! 
  • jgn wat malu!-->Girlz..pndai2 la kowg cover mission k..jgn wat malu bf or huby kowg.klau g date kt otel or restoran exclusive jgn jd jakun or batak! Klau g mjlis2 rasmi or dinner bwk blaja la etika2 time brade d suatu mjlis..jgn smpai guyz tu xnk bwk u all g mne2 lg..haa..nti u all ckp guyz xsyg kowg!
  • remeh temeh-->guyz ni xske sgt mnde2 yg remeh temeh.plz la ckp mende2 yg penting2 je sbb klau kowg nk ngadu psl jerawat ke gemok ke hentikn la.tu wat guyz bosan n annoying ngan kowg.yg wat guyz mnyampah kt kowg klau kowg ajak guyz ngumpat.klau kowg nk gosip2 beter ajak kwn2 girlz kowg or makcik2 jiran kowg..
  • Matang-->Be matured plz..jgn jd budak2 sgt.sedar2 la kau tu da 20thn..ops tu umo aku!
  • compare-->Tok sah la nk compare2 bf or huby kowg ngan guyz laen..lg2 kowg compare ngan ex bf kowg..lg pnas la weyh..trme si dia seadanye..mende2 tu akan wat si dia mrh, bengang n xpuas ati..xpsl2 dia pkir kowg lg syg n ske kt guyz yg kowg compared tu..dia tggl kowg bru taw..!kowg puji je la bf kowg tu wlaupon dia x ensem n x tough mcm fizo omar..hehe
  • teman ssh or senang-->Girlz u all jd la teman setia to ur guyz even dlm pape pon keadaan..time susah or senang..girlz kowg taw x “dsbalik kjayaan seorg llaki tu bdirinye seorg wanita”.girl slalunye jd sumber inspirasi or kkuatan guyz ble they hve problem or time dowg trme brita gumbira!
  • pendengar setia-->If guyz de smething bad or gud news, nk ngadu ke pe ke nk share ngan kowg..kowg jg la pndengar yg baek.bia  guyz cecite smpai abes.jgn mnyebok or mnyampok.if kowg mncelah nti guyz tu xde mud nk story ngan kowg.plg terok guyz xnk cecite ngan kowg lg.haa bru taw! Guyz mmg ske pmpuan byk ckp tp diowg xske girlz yg xnk dgr owg ckp..
  • belaian-->Lumrah guyz..diowg ske dibelai n dmanje..yg da kawen tu leh la nk usap2 belai2..tp yg lom kawen tu jgn nk gatai2 sentoh2.juz show to him yg u love n miss him..lg 1 show yg u all always waiting 4 him..
  • mendesak-->Girlz jgn trdesak sgt k..jgn ske sgt mintak2, mrengek or mndesak kt guyz..guyz tu de ego yg tggi.so jgn brkuase atas guyz k..guyz xske girlz hv power in relationship.klau da trdesak sgt nk smthing or pape jela yg kowg nk mtk elok2 sbb guyz ni sng cair ngan pujukan girlz n mne taw diowg brolak ansur ngan kowg n pnuhi pe yg kowg nk sgt tu..
  • prihatin-->Plz cut ur ego..show to him that u care about him so much.pe slahnye skali skali kowg call or text him utk wish gud nite or ingtkn dia solat or makan..even nmpk kecik n simple tp pe yg kowg wat tu da ckup bg impak maksima kt bf or huby u all..
  • berdikari-->Plz la jgn mnje sgt..bwk blaja la brdikari n jgn trlalu brgantung kt si dia.guyz slalunye xske pkir mende2 remah temeh sbb byk lg mende2 yg lg pnting diowg kne pkir dr mslh kowg yg tah pape tu..klau stakat masalah kowg “baby..kwn I xnk kwn ngan I lg”..lupekn jela..
  • prinsip idop-->Show to him that u hve prinsip idop yg sgt3 jelas n tegoh..jgn sskali bia kn si dia mpmaenkn kowg..klau u all xske smthing juz say it..xyah rse tkot pon! Bia diowg respect kt kowg..nti diowg lebih sygkn kowg sbb berani mptahankn hak kowg!
  • telus-->Jd la wanita yg telus lg kudus spt kaca yg lut sinar.jgn slh phm.i mean brteros trg! Jgn maen hide n seek! Jgn sorokkn kbenaran wlaupon kbenaran tu mmg pahit gler utk dtelan..jgn de rhsia dlm prhubungan sbb suatu ari nti kbenaran akn trbongkar jgk..beter dia taw dr kowg dr dia taw dr mulot busuk org laen! Phm!
  • kebebasan-->Give him some space or bg sdikit kbebasan..jgn la kongkong guyz wat pape je yg si dia ske..nti guyz rimas..xkn la dia nk spend time ngan kowg je..msti la nk jgk diowg hang out ngan mmbe2 dia..lepak2 kt mamak tgk bola, maen futsal..klau kowg leh wat cmtu si dia mmg bhgia gle ngan kowg nk teros brsme ngan kowg..
  • menghormati-->Plz respect him..guyz plg ske ble diowg dhormati..Selain dri dia, kowg kne jgk jge ati fmly dia n mmbe2 dia..restu fmly n owg2 skeliling sgt3 pnting sbb ia 1 bkn 2 ptanda yg hbungan kowg akn kekal smpai ble2.insyaallah..
  • showing-->Plz dun show to him that u are a very2 perfect person..tolg la trme hakikat yg xde spe2 pon yg smpurna kt muke bumi ni..jgn mnunjok2 la girlz! Sila brani mngakui yg kowg byk klemahan n ksilapan dri..be realistic girlz.. 
  • makanan-->Girlz..ktahui la fakta bhawa guyz sgt3 ske akan mkanan.so plz la take reaction..pe lg..blaja masak la! Xprlu la blaja smue jenis masakan dlm dunia ni..blaja yg simple2 je..lg2 msakan yg dia ske mkn..so ask him wat his feveret then cook 4 him..trust me he will be the happiest guyz in the world…hee~~~
WHEN A GUYZ SAY HE LOVE YOU THAT IS MEAN HE REALLY LOVE YOU
hohoho...
gud luck girlz.. 
klau de yg nk komen sila scroll ke bwh ye..
thx alot sbb sudi bce blog ni..
luv u all..
muahx!
see u soon..
tata..
assalamualaikum...
^_^

*joget2 ckit..wink3*

Monday, 25 April 2011

xsuke suda!

assalamualaikum...
salam sayang..
hola si cantek manis..
hola si kacak masam..
euwww!
dun like..
haha..
xske! xske! xske!
*geleng2 kepala*
bkn goyang goyang kepala..
da mcm mamak je..
woit3..
rilex
sasau ke?
bg pnampa jepon kang bru taw..
kah3..
entry kali ni aku nk cte psl mende2, prkare2 n swaktu dgn nye..
yg aku xske..xgemo..unlike..
nehi..
hidek!
haaa...
  1. aku xske pape je yg de kaitan or sdara mare ngan 'rokok'.xkire la smoker ke, pnjual rokok ke, pmbuat rokok ke aku mmg anti gler tahap babat.fmly aku xrokok so aku xbiase ngan bau rokok.nk muntah plus loya mcm org pregnant if aku thidu bau rokok.yerkz! rse nk wacha n fire je spe2 yg smoking dpn aku.aku leh detect spe2 yg pas mrokok n b4 mrokok(haa..ni nipung je)..
  2. aku xske kotor or brsepah..mngamak aku di situ klau aku nengok mende2 kotor n brsepah..serabot kot pale otak aku..aku akn kemas n brsihkn smue smpai sdp mate mmandang..
  3. aku xske insect or natang yg mgelikn mcm ular, ulat, katak..eee brdiri bulu rome aku.seriau weyh! geli gler..aku akn lari jauh2 wlaupon natang tu xkcau aku pon..
  4. aku xske kucing..pelik an..dlu aku ok je ngan kucing tp since aku kne cakau ngan kucing xde ksedaran sivik aku xske kucing.bia la org ckp aku pnakot kucing n kucing tu cute gler alololo..aku pedulik hape..if aku jmpe kucing aku akn lari sjauh mgkin even dia wat muke kcian..mtk whiskes!
  5. aku xske makan ikan kaler itam..haha lawak seyh.pelik bebeno..perot aku xleh trme pkai la.rse dia xsedap..bg aku la..aku ske mkn ikan kaler merah..huhu
  6. aku xske makan cendawan aka mushroom..if aku mkn kompom dlm sminit aku mluahkn sgala isi perot aku..then aku akan demam..kuwang3
  7. aku xske mkn ubat bijik..sbb aku xleh telan sjibik2.klau aku telan ubt tu akn trsekat kt tekak or kerongkong.ah pape jele.aku bkn bdk medic.xblaja anatomy.huhu then aku xleh brnafas.leh mati aku d wat nye..aku kne kerat2 ubt tu dlu b4 mkn.ah leceh! baek aku minum ubt liquid..mcm kanak2 plak..ah bia la..
  8. aku xske mrh..asal mrh je aku nanges.asal nanges je aku mrh..klau aku mrh aku ske pendam..diam n trme je..xnk gado2 wat saket ati je..
  9. aku xske brkongsi or sharing.org ckp sharing is caring konon tp bg aku 'sharing is sufering'..xkire la pape pon.brg ke? org ke? org ckp aku kedekot taik idong masen ke pntingkn dri ke aku xpedulik.hak aku! sbb sejak aku d lahirkn d muke bumi ni aku xpnh share brang ngan spe2 even ngan sibling aku sbb aku sorg je ank pmpuan dlm fmly.so brang aku khas utk aku sorg je..sila jeles
  10. aku xske panas..tp aku hot.haha jgn perasan! sluroh bdn aku akn naek ruam klau aku panas.so xslesa..xkire la ujan ke ribot topan ke aku akn on kipas or air cond pd tahap yg maximum..hehe
  11. aku xske tido dlm terang..xleh tdo! sila phm..klau chaya bulan tu xmasok buku la weyh..
  12. aku xske lagu genre yg rock, keras, hardcore n rap..fenin pale aku..lg 1 aku phm pe yg diowg carot..pe jadah tah!
  13. aku xske admired artis or celebriti..aku xphm npe de mkhlok Allah smpai obses gler kt artis.pe yg u all dpt? nothing! stakat nk huha2 or trkinje2 kt concert wondergirls, bruno mars or justin bieber..lg anoying klau de yg prasan lisa surihani tu gf dia or fahrin ahmad tu huby dia..euwww! oh plz la diowg xknl kowg pon..xsgke pon kowg wjud kt dunia ni..haha
  14. aku xske potong kuku..sbb aku potong kompom senget benget.xlawa! xske! aku sruh org laen potongkn..ma aku la slalu jd mgsa
  15. aku xske mkn tanpe rse pedas..aku org jawe n xsah klau xpedas dlm mkanan.lebih rela xmkn..xde slera kot.tp xspedas org nogori 9.lomak cili padi kaw2 punye..mmg mleleh sgala air dlm bdn..he3
  16. aku xske mkn biskot or kek..hadap la kek or biskot yg plg sedap kt dunia ni mmg aku xlyn.aku lg prefer kopok lekor or pisang goreng..
  17. aku xske mnunggu..tahap ksabaran aku utk tggu mmg low.xtaw npe.wat ati aku bengang je..
  18. aku xske dpkse n mmakse..lg2 pkse sroh aku wat mende2 yg aku xske..klau aku ckp 'xnk wat' ke 'xnk pegi' ke 'xnk bg' ke 'xnk trme' ke juz accept it ok..simple je
  19. aku xske pmpuan yg gedikz n hipokrit..bab gedikz aku xske pmpuan yg trhegeh2 kt llaki nk prhatian n bab hipokrit aku xske pmpuan nmpk alim tp mulut maen lepas je aka ckp mende mcarot2..
  20. aku xske llaki yg paranoid n pnas baran..ble paranoid msti cmburu buta then mrh2.xmustahil 1 ari ni 'naek tgn'
  21. aku xske nengok comercial aka iklan kt tv..aku ske tuka2 chanel n nengok cte katon sengal2 otot dr nengok iklan
  22. aku xske wat juz 1 keje dlm 1 mse..haros de keje sambilan..contoh klau aku tgk tv aku ske mngunyah.klau aku tulis blog aku ske dgr lagu or chating..
  23. aku xske kganasan..perang2..pnyeksaan or swktu dgn nye..xsgop nk tgk.sedey gler..
  24. aku xske nengok org tua bkeje utk sara idop..aku kcian nengok.smpai ati anak2 diowg x tanggong parent diowg.mse diowg kecik parent bg mkn tp ble da besa de kerjaye sndri yg bes2 bia parent mrempat..
  25. aku xske trme pmberian org aka makan budi..dr lahir aku d aja cmtu..ma aku slalu ckp 'jgn makan budi nti trgadai body'..ups! huhu
haaa..ckup la tu 25..
mne leh bgtaw rhsia aku byk2 kt u all..
klau nk ikotkn byk lg yg aku xske..
cerewet gler!!!
kang xpsl2 xde org nk dekat ngan aku..
hee~~~
klau rse gatal tgn nk komen scroll kt bwh ye..
xpon tick je..
thx alot sbb sudi bce blog ni..
nti jmpot dtg lg ye..
luv u all..
muahx!
see u soon..
tata..
assalamualaikum...

*joget2 ckit..wink3*