♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Wednesday, 25 May 2011

aku bangga!

assalamualaikum...
hey pretty..
hai hansome..
ape yang aku bangge sangat tu..
haha..
aku bangga berketurunan jawe..
tu je nak cakap..
hak3..
lalalalala~
hee..
actualy ade ramai sangat peminat buat permintaan suroh aku ngomong(cakap) bahase jawe..
ok..
sebeno-benonye..
secare jujornye..
aku just berketurunan jawe je..
ma aku malay-jawanese
abah aku jawanese pure punye kaw3..
if aku nak speaking jawe yang tegar tu haremm la ye..
sikit2 tu boleh la..
"wes mangan urong"
"mata ney ghedey"
"kino iki kuwey theko"
"bocah iki"
"rong rengget"
"mantu ney theko"
"Arek lungo endi?"
"Jeneng mu sopo?:
"Kabare wak?"
"Ngawe opo kue?"
"Wes m'bengi urung turu neh?"
"tangen ney koyok khetek"
"melaku kono keney"
tak paham?!
alorh ciannye dia..
meh la aku bagi yang senang sikit.. 
"siji..loro..telu...papat"
kalau tak paham jugak..
memang loser kot!
haha..
kat umah ma aku je yang selalu speaking jawe..
abah aku jarang speaking jawe even dia pure jawe..
kalau ma dan abah aku nak cakap something yang agak2 private tu..
haaa..memang ko blur giler la..
tak paham sepatah haram pon..
dalam ati mesti terdetik..
"bahase jerman pe?"
kalau ma dan abah aku cakap jawa ngan aku sejak kecik..
kemungkinan beso la aku pandai cakap jawa dengan jayanye!
tapi kalau ma aku speaking jawe ngan aku..
aku paham la jugak kan..
tak ade la aku wat muke cumil mintak penampo jawe..
dushhh!
last..
ditekankan lagi..
aku bangga aku orang jawe..
sekian..
thanks for reading this..
assalamualaikum...


Sunday, 22 May 2011

amoi? mix? hahaha

assalamualaikum...
hola readers..
yg cun n ensem..
 
entry kali ni aku nak story something yang wat aku gelak je..
ahak3!
sejak dua menjak ni ramai sangat orang tanye aku..
"eh kau muallaf chinese ea?"
"eh kau ni malay ke chinese ke?"
"weyh kau mix chinese, thailand, korea or jepon?" 
hahaha..
de jugak hamba2 Allah yang suke2 je panggil aku "amoi"
sepak laju2 kang!
tu semua timbul gara2 mate aku sepet..
 ish3..
 
 
 suke ati la korang nak cakap pe pon..
aku malas nak layan..
ahak3..

thankz for reading this..
 
assalamualaikum..

 
 
 

Monday, 16 May 2011

happy teacher's day

assalamualaikum...
hai peeps!
seperti yang termaktub dalam perlembagaan negara..
hakhakhak..
gelimat je..
tanggal 16 mei..
tarikh keramat..
ari ape?
"HARI GURU........"
oyeah..
pandai murid-murid..
 hee~
i nak wish
"HAPPY TEACHER'S DAY"
 kepada guru2 di semenanjung mahupon di sabah sarawak..
especially to my lovely brother..
he is a teacher..
dia mengaja di sabah nun di bawah bayu..
i miss u damn much!!!
"bila kau mau balek semenanjung bah?"
"gift yang kau dapat dari student kau kita share ea"
hahaha..
tak malu betol..
ok..
tak lupe jugak kepada
  • my kindergraden teachers..
  • my primary school teachers..
  • my secondary  school teachers..
  • my malacca matriculation college lecturers..
  • my UTeM lecturers..
  • anyone who has taught me about life.. 

jutaan terima kasih ku ucapkan kerana telah mendidikku menjadi seorang yang
cemerlang, gemilang dan terbilang..
eceh..ayat xmenahan..
gelimat je..
tak terbalas segala jasa-jasamu..
hanya Allah saja yang mampu membalas segala kebaikanmu..
terima kasih guru..

I LOVE U ALL FOREVER
muahx!

thankz for reading this..
assalamualaikum.....

Sunday, 15 May 2011

mencintaimu..

assalamualaikum...
hola girlz n guyz..
how are we to know if he or she love us or not..???
dun wory be happy dear..
here i will share with u all about that..
keep following me buddies!

  1. orang yang mencintai kite tak akan penah or tak kan mampu bagi sebab dan alasan why he or she loves us so much.yang dia tahu di hati dan di mate dia hanye kite je satu2nye..(angau)
  2. walaupon kite da berpunye, ade kekasih, ade someone special..dia dun care!dia tetap cintakan kite. bagi dia yang penting kite bahagia dan kite still jadi pujaan hatiku..haha(aku bahagia kalau dia bahagia walaupon bukan dengan aku)
  3. orang yang mencintai kite alwayz terime kite seadanye same ade baek atau buruk.di ati dan di mate dia kite la yang paling cun melecun, indah, menawan, memikat, wangi, kurus..tp hakikat nye xmcm tu pon..>_< huhu(ala..cinta semuenye baek2 belaka..try benci..kutok abes)
  4. orang yang mencintai kite alwayz nak tahu semue pasal kite..contohnye..dia nak tahu ape yang kite buat sepanjang ari n kegiatan kite..(nyebok je!)
  5. orang yang mencintai kite akan call or text kite untuk wish "gud nite", "gud moning", "take care", "have nice day" dan pape jela..even kite x reply pon tapi sometimes kite xseda yang disebalik sweet words tu la dia express feeling dia..kire macam cara yang unik la..kiasan la senang cite..yela tak kan asyik "i love u" or "mis u"..boring kot..hee
  6. if kite tak jempot dia time party befday ke doa selamat ke..setidak2nye dia akan call or text kte untuk wish kat kite..(sampai ati tak jempot..sobsss)
  7. orang yang mencintai kite always ingat every peirstiwa or kejadian yang dia lalui bersame2 kite.kenangan terindah! maybe kenangan tu kadang2 kite da lupe or sengaje kite buat2 lupe..sebab saat tu la saat yang paling berharga bagi dia.saat bersame kite tu takkan dan tak mungkin berlaku or berulang lagi..(jangan mengungkit suda!)
  8. orang yang mencintai kite akan ingat semue kate2 yang kite ucapkan kat dia,dia akan simpan dalam ati dia setiap kate2 kite.maybe kate2 yang sweet or kate2 yang menyakitkan..
  9. orang yang mencintai kite akan blaja skekan pape je yang kite suke..sebab dia nak tau pe yang kite suke ape yang kite tak suke..
  10. orang yang mencintai kite akan selalu risau dan bimbang keadaan kite..lagi2 time kite sakit..sure dia asyik call n text kite untuk tanye keadaan kite..caring le tu..
  11. orang yang mencintai kite akan sentiase bagi kite semangat dan support time kite susah or ade problem..contohnye time kite final exam or interview..dia akan wish "gud luck" dan doakan yang terbaek untuk kite..
  12. orang yang mencintai kite kadang2 rase sangat3 malu dan gugup time bercakap ngan kite, time bertentang mate ngan kite..(jangan gagap suda)
  13. orang yang mencintai kite akan bagi kite barang2 kepunyaan dia.maybe bagi kite barang tu biase2 je tapia barang tu amat2 special bagi dia..tak pon adiah tu dia yang buat sendiri untuk kite..(gula-gula nye)
  14. orang yang cintakan kite selalu nak ade dekat ngan kite dan dia nak abeskan mase hanye ngan kite..(dating ari2..kalau jauh ape cite)
  15. orang yang cintakan kite akan selalu berasa takot kehilangan kite..takot kite berubah ati..lagi2 time berjauhan.."jauh di mate dekat di ati"
  16. orang yang mencintai kite lebih bertindak seperti family dari seorang kekasih..
  17. orang yang mencintai kite kadang2 buat mende2 yang sengal otak..contoh dia miscall sebanyak 100kali sehari dan kejotkan kite tengah2 malam juz nak say mis u..that mean dia asyik pikirkan kite..(buang tebiat pe)
  18. orang yang cintakan kite kadang2 buat mende2 yang boleh buat kite fenin dan bengang..taip bile kite cakap yang kite tak suke dia buat camtu, dia takkan marah dan dia say sory dan promise takkan buat lagi camtu..kadang2 buat jugak..cett!
  19. jika kite mintak tolong dia contohnye kite mintak dia ajakan something,dia akan aja ngan penoh kesabaran even kite ni orang yang terbengap kat dunia ni..! hahaha..dia rase epi sebab daapt tolong kite.dia takkan mengelak untuk tunaikan pape je permintaan kite walaupon permintaan kite tu kadang2 tak masok akal..huhu
  20. inbox fon dia name kite je yang conquer..dia save semue text2 kite send kat dia even da berabad kurun lamenye..kad2 dan surat2 yang kite bagi kat dia pon dia simpan.adiah yang kite baig jadi barang yang paling berharga buat dia..
  21. jika kite menjauhkan diri or bagi respon negative..majok le tu..dia akan seda dan akan menghilangkan diri untuk sementara waktu untuk bagi space kat kite..even menghilangkan diri tu buat dia merana..(rindu siot!)
  22. if kite tibe2 rindukan dia dan nak bagi dia peluang, dia still tunggu kite dan dia takkan penah cari pengganti kite..
  23. orang yang sangat3 mencintai kite takkan penah pakse kite bagi sebab dan alasan atas sesuatu perkare walaupon ati dia meronta2 nak tahua..
  24. kalau kite tak cintakan orang yang betol2 cintakan kite..bile kite suruh dia pergi tinggalkan kite..dia akan pergi ngan rela ati sebab dia betol2 paham dan tahu ape tu makne CINTA!!!
P/S: jangan sia2kan orang yang betol2 cintakan kita..kalau tak kita akan menyesal..!
"DICINTAI LEBIH BAIK DARI MENCINTAI" 

thankz alot for reading this..
assalamualaikum...


Monday, 9 May 2011

tips lupakan ex bf or ex gf...

assalamualaikum...
hey beautiful..
hye handsome..

here some tips how to get over and forget your ex..
follow this insyaallah it will help u enough..
please..
stop remembering and stop thinking about your ex..
time to DELETE.FORMAT.ERASE.FORGET

  •  U dudok tegak2.Tutup mata.Tarik nafas dalam2.. tahan..tahan..tahan.. jangan kentot plak! Sebot name penuh u dengan nada suara yang kuat, penuh gaya, mutu dan keunggulan then lepaskan nafas u perlahan-lahan.Then ambek racun rumput n minom setegok dua. Opsss..woi giler pe?sory3 my bad..yg ensem sila tampo sy kuat2.hee..PLZ IGNORE. Kerjasame anda amat dihargai.Terima kasih..siyes3.. 
  • close your eyes..think that your family n friends will always support u no matter what your situation though.this session maybe just takes half an hour(kalau sampai tertido berdengkor n meleleh air liur basi lagi afdhal) kah3..  
  • Menanges sepuas ati.sampai mata bengkak macam panda.kalau boleh nanges n meraong sekuat2nye tambah sikit guling2 kat public..kah3
  • jangan jumpe your ex lagi.dont make mistake like u did with your ex before..pegi tengok wayang ke dinner ke..dont do this..your ex cari u sebab diorang sunyi n bosan.remember that!
  • dont be so naive believe that u will never love someone else as much as u love your ex.if u pikir macam tu sampai bile2 pon u ingat kat dia..what for?
  • dont find excuse to ask your ex about any situation.contohnye u tanye 'parent u sihat?' or 'plz remind me again n again how n why we broke up'..u like begging to your ex so that come back to u..
  • Plz dont do embarrasing things!contohnye..text ur ex cakap u akan tunggu dia sampai bile2(baek ko tunggu bas ke lori ke lagi bagus), u cakap sanggup dimadukanlah what so ever la..DON'T!
  • kalau your ex dah ade awek or pakwe baru,tak payah nak jadi bitch kacau relationship diorang, tok sah sebok2 text or call awek or pakwe baru dia, tak haros la sebok komen kat page your ex FB ke twitter ke pe ke dengan niat nak saketkan ati awek or pakwe baru dia.tak payah buat la der..Nampak sangat la u tu terhegeh2..xmalu betol! 
  • Make sure u delete segala bagai jenis sumber alam semulajadi(pe yg I ngarot nih) I mean sumber2 yang dapat reconnecting u with your ex! Contohnye..mendelete plus menspam your ex dari account CIMB,maybank or publicbank eh? Bukan3..account facebook,twitter,yahoo messenger, skype or whatever la.. NO STALKING!..tak payah la u nak sebok2 stalk page your ex lagi.nanti kalau tetibe u nampak ade girl or guy lain yang menggedikz dengan dia,u jugak yang merana kan? So hentikan la perangai u setiap 10 seconds u pegi menjengok2 or terkinje2 kat facebook, twitter your ex. tak payah letak dekat status facebook ,twitter or laman sesawang laen bout your feeling kat your ex like how sad or u cant forget him or her n u seemed put blame on him or her..i sarankan u pegi flirt dengan orang yang lagi hot..xpon u pegi tukar layout blog u yang dah lama xtukar tu..dah bersawang dah tu!!!  
  • Make sure nombor handphone, telefon ofis,rumah,jiran sebelah rumah or  umah nenek your ex(tp nombor account bank n no pin xyah delete.asset tu!) didelete dari memori telefon u or tukar je nombor fon baru..senang!to make sure that u x send any message, make missed call or call your ex..Kite bakor je! Haha u bakar semua surat2 cinte, kad ucapan atau gamba2 ur ex sebagai u nk delete ur ex dari memory u 100%.but be smart enough..jgn buang things like LV bag ke..or some expensive stuffs hahaha..simpan je and anggap je your ex is like your bank account.:P if u tidak sampai ati tgk picture dia terbakor, tutop mate jela.. if ade lagu2 or movie2 feveret time bersama your ex dalam laptop or PC u,wujudkan fail khas untuk memuatkan semua kenangan tak berguna tu secara pukal. Kemudian namakan fail tu dengan nama yang paling u benci di dunia ni. Harus diingatkan jangan sesekali buka fail ini buat sementara waktu.fail ni haros disavekn kat tempat yang paling u susah nak tengok..Contoh nama fail adalah seperti berikut:

 C:\Documents and Settings\admin\My Documents\lagendabudakSETAN

i syorkan u delete je teros!!!mungkin ini agak susah untuk dilakukan tapi u perlu kuat semangat!!Xpon suroh je kawan2 u or spe2 jela(ini kalau u  betol2 tak sampai hati la kan) untuk menekan butang delete ke atas gamba2 memori u tu..tekan je delete.as simple as ABC..

  • Pegi la cari kekasih baru! Kumbang bukan seekor,bunga bukan sekuntom..kan?hak3.. yela buat apa tunggu lagi sedangkan your ex maybe dah bahagia dengan awek or pakwe yang baru. Xkan nk nengok je kot?
  • Fill your days with fun activities bersame2 membe2 u. pegi la berpoya-poya.Kalau boleh berpoya-poya la dengan membe2 yang single mingle dan berfikiran gila-gila. Jangan sesekali hang out dengan membe yang sedang angau bercinta.Lagi haru kalau dia bawak sekali boyfriend dia siap berpegangan tangan, bersuap-suapan dan siap manje2 depan mata u. Mau u menangis meraong berguling-guling selama 8jam 59 minit 3saat dari tingkat 4 Suria KLCC sampai taman depan Suria KLCC tu kang! Haaa..xpon u maen futsal, bowling, snuker, go-kart, melancong or wat ever la..xpon u buat keje yang tak penah u buat.contohnye.. “cuci dinding yang berkulat”..Bile penat u senang tido dan menyebabkan u tak sempat langsong nak pikirkan your ex.. Lama2 your ex fully deleted dari ingatan u. Kalau u still tak boleh tido, u telan la ubat tido 10 atau 20 biji untuk mengantokkan mata u..AMARAN!!!..PASTIKAN ANDA MENDAPAT NASIHAT DOKTOR TERLEBIH DAHULU SEBELUM MELAKUKAN AKSI INI..!!! 
  • spend time memanjekan diri.Pegi bercuti dan tenangkan fikiran.xpon dok umah je..no money la katekan..avoid pegi ke tempat2 yang sememangnye ramai pasangan bercinta menghabiskan mase seperti taman, tasik, shopping complex or where ever la.. one more thing! jangan sesekali u pegi or tengok tempat u n your ex penah bermesra-mesraan dan bertepuk tamparan..if u penah pegi date kat Mid Valley.kalau u nak pegi mane2 je mesti terpaksa lalu jugak depan Mid Valley.aishh..so elok la u pegi ke seremban dulu pusing 360 darjah kemudian pusing ke tol sg besi,patah balik ke mane2 jela..asalkan sampai ke destinasi u n jangan lalu Mid Valley. Bia terpaksa drive jauh n terpaksa bayar tol beribu. Asalkan jangan saket ati ye dak?kuwang3!!
  • Ketawa pengubat duka lara.Eceh ayat x menahan! u tengok la cerita lawak n u gelak sampai tak hengat dunia beramai2 sama ade wayang or download kat internet.. Kalau u no money no tengok wayang, tengok jela video2 lawak yang boleh didapati di kedai2 mamak eh bukan2..kat internet seperti YouTube  (maklum le wayang sekarang da mahal. Dulu your ex sponsor..sobsss!!!). Harus diingatkan jangan sesekali tengok cite2 romantik tangkap raong punye.Xpasal2 semue air  meleleh..Elakkan jugak dengar lagu2 cintan2,lagu2 jiwang 16 karat..
  • tukar imej baru.ok..ni seronok!!! After u sedih2 frust menonggeng, pegi rajinkan diri tukar stail rambut yang baru,potong rambut ke, rebond ke, perm kan ke.If u macam baget ade duit banyak sikit la kan, pegi beli baju baru, kasut baru, semua baru la.dari kepala sampai ke kaki semua yang baru. (kekasih baru boleh beli tak?)wawawa..bia terjojol bijik mate your ex kalau terserempak dengan u kan(baru kau seda aku sape!)lagipon, kalau dah cantek2..da handsome2 ni, mesti la ade orang yang cantik dan lagi handsome dari your ex try usha2 u..
Cakap pada diri sendiri ayat macam ni:

'aku akan buat kau menyesal sebab tinggalkan aku!!'
  • BERDOA..memohon pada Allah.memang la malu rasanya nak mintak pada Allah, (broken heart baru nak ingat Allah kan) tapi Allah jela yang Maha Berkuasa menghilangkan rasa cinta u pada your ex.So jangan penah berhenti memohon padaNya.Banyak2 la berdoa kepada Allah agar ditenangkan hati dan dilapangkan fikiran. Hanya Allah tempat kita memohon pertolongan.Mane tau u rajen berdoa silap2 aribulan bukan je dapat lupekan your ex tapi dihadirkan seorang insan yang baru untuk menyinari hidop u.heavennye!..lagi satu u kena terima kenyataan..your ex bukan untuk u lagi.Tak dinafikan lagi memang susah nak lupekan dia, tapi at least u tak sedih lagi sebab u dah boleh menerima qada dan qadar Allah.. 
Note: tak payah nak heart broken sangat la wei..fail exam tak ade plak korang nak sedih or frust menonggeng!

 tips gile pon ade..(risikonye tanggong sendiri k!)

  • Pegi naek bangunan tingkat yang agak2 paling tinggi then jatuhkan badan u dengan harapan u just akan ilang ingatan dan tak mati. tak pon, hantukkan je kepala u kat dinding or ketok kepala ngan tukol besi yang agak2 besa sampai u terus ilang ingatan..
  • Kalau time drive u ternampak lori KONTENA..LANGGAR je LORI KONTENA tu..kompom boleh lupekan your ex..
 
 
p/s: jangan salahkan i kalau tips tu menyebabkan hidop u all bertambah menderita n sengsara..
  
happy trying.. 
thanks for reading this..
assalamualaikum...

*joget2..wink3*


Sunday, 8 May 2011

andai lelaki tahu........

assalamualaikum..
hola girlz n guyz.. 
this for u all..
enjoy it..
renung2kn..
hee~~~

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta...
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata...
itu bukan bermakna dia lemah
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah...
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah...
itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian.
Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.
Selagi dia dengan kamu, percayalah...
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.
Percayalah...hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.

Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda. Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan .

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.

Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri solehah juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda........

p/s: entry ni aku copy paste kt blog someone..lupe nak letak link dia..aku carik balek tak jumpe plak..so maaf la ye sebab aku jadi "copycat"..ngeh3


thanks a lot reading this..
assalamualaikum...

joget2..wink3

cheating!!!

assalamualaikum..
hola girlz n guyz..

Ahha..asal curang je orang babitkan LELAKI.tahu kenapa? sebab girlz ni suke salahkan guyz.padahal ade je girlz yang curang.tapi sikit2 je kot n x kantoi.. hahaha...Girlz kalau curang pon before kawen je.kang lepas kawen x boleh curang sebab x boleh kawen lagi 1.Kalau guyz, boleh isi lagi 3..hehe. Xkesah la sape2 curang.guyz or girlz..i nk cecite pasal guyz ari ni.

Penah x u all terpikir kenape guyz curang?? Sebab suke mendampingi ngan ramai girlz?? Nak cari yang more better? Or maybe nak cari yang lebih HOT n SEKSI???

If tanye kat girlz plak mesti diorang ckp “ah..name pon lelaki..memang la suke curang! Pantang nampak pempuan cantek semue dia nak sebat!” ok..i know xsemue guyz camtu tapi u all x boleh nak nafikan kebenaran yang majority guyz curang..kan3?

Sweet words before dapatkan girlz..
  • “I xkesah pon u nk sambong blaja lagi after kite kawen.i tetap setia n sanggop tunggu u”
  • “I tatap (erk?tatap?hantam jela) cintakan u walaupon u gemok ke? x cantek ke? Sebab I cayang kat u sangat3”
  • “I swear akan call n text u bagitaw u I buat ape n i pegi mane so that u tau, xrisau n tau I x curang”
  • “ I pendengar yang baek..so u boleh cecite pape je kat i”
  • “x ade orang ketiga dalam hubungan kite except baby kite"

annoying words after dapat girlz n sempat tmbah nasik 2 3 4 pinggan:
  • U selalu busy sampai x ade mase pon u nak layan i (aku siku kang baru taw! ) 
  • U ni nape gemok n debab sgt?..i nak yang slim2 rivern hot je(memang nak kene makan penampor jepon) 
  • Ala u ni..i pegi lepak2 kat kedai mamak depan ni ngan kawan2 i pon kene bagitau jugak ke?(dulu kau g toilet pon aku tau)
  • U  ni banyak cakap la..i rimas! Bosan taw x???!( eh2..baru pendahuluan…belom corus lg) 
  • Paranoid la u ni..mane ade orang ke3 selaen baby kite(memang la..bukan baby kite tapi baby scandal kau)
Sakitnye ati! Orang yang kite cinta separoh mati..(xharosla begitu) curang,pasang 2 3 4, cheating n maen kayu 3..paling terok kalau nampak depan mate secare terang tang tang.mau tersembol bijik mate bile nampak boyfren or huby kite ngan girl laen.sape x sayang laki oi..!!! actually nak salahkan sape kalau terjadinye kes kecurangan neh..tok sah la nak tuduh menudoh..bek u all muhasabah diri n cari ape punce boy u all curang...

  • Hidup Terkongkong 
sape yang suke or gemo kalau idop dia kene control ngan his girl.da macam pak guard asyik dok kawal ketat2 giler idop dia n kebebasan dia.rimas taw x?bukan burung je nak bebas tapi manusia pon nak bebas jugak.korang suke ke kene kongkong.sepak laju2 baru taw.time kapel ngan korang tibe2 je tu xleh ni xleh..sikit2 call..macam korang xcaye ngan kejujuran dia.padahal dia punye la setia kat korang.da bengang sangat dia buat la betol2 ape yang korang suspicious sangat tu.padan muke! Xpasal2 dia curang sebab nak buktikan kat korang yang ade orang laen lagi hargai dia dari korang n sebab nak bagi pengajaran kat korang..pengajaran baek punye!
  • Marah
caye ke x korang kene caye jugak yang rase marah tu boleh menonjolkan kecurangan. Maybe korang xsedo yang perasaan marah tu tertanam n terpendam dalam ati boy korang..dia maybe xnak luahkan kat korang perasaan marah or xpuas ati dia tu sebab dia xnak la kecoh2 or gado2 ngan korang..nanti korang jugak yang tacing la majok la sentap la..kadang2 ego tinggi sangat.gayat weyh..korang abaikan perasaan dia n susah sangat n mintak maaf.jangan buat dia marah la senang cite..kalau dia cakap dia xsuke, jangan..so jangan la buat..mende2 yang betol jela..if korang buat dia marah memang kompom dia cari laen punye.yela marah kan boleh buat jiwa tertekan n pikiran pon da xrasional.sebab tu dia cari alasan untuk curang..
  • Rendah Diri
dia cintakan korang tapi jauh dalam sudut ati dia rase rendah diri.korang maybe cantek giler, lebih pandai, kaya sangat sampai duit terkeluar umah or hmmm semue yang lebih la..dia plak dia la rupe xde, kureng cerdik, serbe serbi kurang..maybe dia rase malu n rase xsetaraf ngan korang sebab kekurangan dia.sebab perasaan camtu timbul la rase curiga.dia maybe anggap korang nak maen2kan dia n akan tinggalkan dia time korang da jumpe ngan orang yang setaraf ngan korang..ati orang kite xtau kan..so dia pon tanpa berpikir panjang g gatai2 terime cinta orang laen yang lebih setaraf ngan dia n lebih menghargai dia dari korang!
  • Berjauhan
korang n dia berjauhan.sorang kat utara n sorang kat selatan.memang jarang jumpe..kadang2 je date.kompom le kesetiaan masing2 tercabor bile asyik berjauhan je.. kate2 setia tu sume da terbang ke mane2 tah..lumrah manusia la nak de teman setiap mase.dia pon cari la pengganti konon nye boleh isi kekosongan time korang x ade.cett! niat awal2 maybe just suke2 n kawan2 je..ah xde maknenye! Lame2 tuka jadi cinta jugak..!
  • Ketandusan cinta
tandus la sangat..dia maybe rase yang korang xbagi perhatian or kaseh sayang yang secukop rase..seenak2nye..kadang2 korang sibok ngan study, keje, or mende2 laen la dalam idop korang.so korang x ade mase or xcukop mase nak layan kerenah dia or jadi teman dia..situasi tu buat dia rase sunyi n rase terabai la konon.last2 dia tergamak plus sanggop khianati cinte korang pegi gedikz2 date ngan girl laen yang lebih hargai dia n sudi luangkan mase untuk dia...
  • Komunikasi
communication problem memang parah le kalau jadi dalam relationship.nanti akan buat hubungan korang jadi slow..paham! maybe korang ni pendiam n xfrenly langsong..pasif je time cakap.kalau date diam je seribu bahase..xpandai buat lawak, cecite or say something yang sweet..boring nook! So sebab tu la dia curang ngan girl laen yang lebih pandai ckp, pandai buat lawak n pandai maen2 kate..
  • Landasan Hubungan
korang rewind balek..cinta korang dasar ape? Cinta? Cabaran? Or paksaan? Maybe time mule2 dia kaple ngan korang sebab just nak maen2 ngan korang or try2 usha kowg je..x expect pon korang mleekat plak ngan dia..uih sadis!maybe sebab korang ni baget cun n hot sebab tu dia teringin nak kaple ngan korang.then tibe2 dia rase xde feeling2 pon ngan kowg.n terpkse berpure2 cintakan korang.stay ngan kowg sebab nak jage ati korang..haa.. sebab tu la dia kompom akan curang bile dia da jumpe someone yang betol2 buat dia fall in love!
  • Tidak Dihargai
guyz kan sememangnye ade ego yang tinggi n besa..maybe korang ni selalu saketkan ati dia, kuat membebel, cakap bukan2 n mengeluarkan kate2 yang xelok kat dia.memang la dia diam n x balas pape pon tapi ati dia..sape taw..terhiris or terluke tapi dia pendam je.bile dia rase xdicintai n xdihargai memang parah la weyh..ego dia terluka n bile ego da terluke start la dia buat perangai yang sengal2 otot.dia balas dendam ngan buat keje luar tindakan dia spt curang belakang korang..xkan depan kot! Dia buat camtu sebab dia nak rase dihargai n dicintai..perasaan yang xpenah dia rase time bersame ngan korang..haa baru taw!
  • Mahu Lebih Bahagia
bile dia rase xbaahgia ngan korang memang leh jadi la dia cari pengganti laen untuk dapatkan kebahagiaan..sorang majok ade yang 2nd, 3rd n 4th..huh!
  • Mengada-ngada
guyz cukup xsuke girl yang ngade2 macam budak2, asyik nak merengek n mendesak2..plus korang sangat3 la manje n xpandai langsong nak berdikari..sifat2 korang tu memang punce utama kenape dia cari pengganti laen..dia fed up!..seda la..!!!
  • hubungan yang membosankan
bosan! Bile hubungan yang buat mende2 yang same je boleh buat dia bosan sebab dia da dapat agak n tau ape yang akan jadi nanti..contohnye..weekend je mesti korang ajak pegi tengok movie kat tempat yang same,makan kat restoran same n date kat tempat yang same..bosan! boring!
  • Playboy!
argh..tidak..kalau boy korang memang playboy sejak azali lagi yang xboleh dibendong korang tinggalkan jela.xpayah susahkan diri.nanti korang yang merana.makan ati ulam jantong! saket ati..Jangan menyesal kemudian ari..jangan caye langsong ngan guyz spesis camni.dia pantang jumpe girlz dahi licin kompom xteragak2 dia curang! Trust me!
  • orang xpuas hati
haa..orang spesis camni pon xboleh pakai jugak..hubungan korang baek punye.tibe2 plak ade makhlok yang menyebok n xpuas ati ngan relationship korang..buat onar,buat cite,heng sane heng sini, fitnah bkn2..yang dia plak caye bulat2 n terpengaroh.pandai sangat xnak siasat dulu..so dia lepaskan geram n kemarahan ngan kecurangan...

DONT CHEATING!!!
nak awek banyak mintak permission kat girlfren dulu..
untung2 dia bagi..
xpon dia bagi penampo je..
hee~~~

thanks for reading this..
assalamualaikum...

*joget2..wink3*

Monday, 2 May 2011

win her heart!

assalamualaikum...
hola peeps..
girlz n guyz..
hmmm..
post b4 ni aku de cecite psl ciri2 girlz yg guyz ske..
ahha..
vice versa la plak..
kali ni nk story psl..
ciri2 lelaki idaman wanita..
cewahhh!
guyz take note k..
  •  bragama: this feature most important 4 muslim..ala2 guyz dlm imam muda..hehe juz joking.xharos la yg btol2 warak..klau girlz dpt guyz yg warak tu kire bruntung sgt3..at least boleh jd imam, taw mngaji Al-Quran,sunnah, doa, zikir, taw yg mne halal yg mne haram n utamakn Allah..ckup la!
  • pure: haa..yg pon penting jgk..girlz!plz find guyz yg accept the fact yg dia dlahirkn lelaki..pilih guyz yg brsifat lelaki n jgn yg da trkeluar dari category lelaki or 2 alam..huh!
  • loving: girlz sgt3 trpikat kt guyz yg sgt3 loving aka pnyayang.sbb? girlz dciptakn utk mnyintai n dcintai.jgn mqse nk usha je pnyayang pas da dpt melayang!..bg ksh syg yg scukup rase k..alwayz show your love..slalu ucapkn kate2 cinta.text "luv u", "miss u" n "take care" da ckup wat girlz excited gler..
  • romantic: girlz sgt gilakn guyz yg romantic..sbb tu girlz ske hero2 korean..sbb they are so romantic n ensem..(in drama)..juz bagi surprise je time besday, aniversary or proposal..xpon bg text yg sweet2..kompom girlz xtdo mlm..
  • attention: prhatian dr org yg dcintai amat la dperlukn oleh girlz..klau leh stiap mase..guyz! even kowg bz mngalahkn PM spend la your time wlaupon ckit utk text or call your lover utk tnye keadaan dia..
  • pendengar setia: ok..mmg lumrah girlz sgt ske ngadu wlaupon mende2 yg remeh temeh..sila la trme ye guyz..girlz akan mngadu ke share gud n bad news ke suka duka ke, everything la kt org yg dia cintai.kt spe lg kn! ngadu kt org laen nti guyz ckp cmni "u story everything kt org laen mcm i ni xde function pd u pon kn?"..so jd pndengar yg baek n setia..klau boleh jd pnyelesai problem bkn timbolkn masalah..hee..haa..lg 1 sila jadi ubat n penawar utk girlz!phm2 la..
  • prihatin: guyz! smemangnye mud n keadaan girlz akan brubah dr smase ke smase..so take action..juz ambek taw keadaan your girl sme ade dia ok ke x..epi ke sad ke? u all kne pick up ckit ngan prubahan girlz..emosi, prasaan n pkiran..purpose of caring..lg 1 plz jd cerdik ckit walaupon u allz tu xbape nk cerdik sgt.brtindak ngan pantas n efisyen ngan kinginan girlz without girlz bgtaw or mintak..sure girlz syg sgt3 kt u allz..caye la!
  • peka: bukan pekak k!dun ever forget important dates..majority guyz slalu lupe tarikh2 pnting like besday his lover n aniversary..ish! kuat makan semot la tu..klau da taw u guyz tu org plg senang lupe dlm dunia ni wat la reminder kt fon or diary..
  • pujukan: manja mmg sinonim ngan girlz.xdpt dnafikn lg! girlz manja sbb nk perhatian u guyz je..klau girlz majok tu dia nk mntak u guyz pujuk la.jgn la ignore gitu je.pujuk la elok2.jgn ckp "ah pmpuan ni ngade btol"..kang majok ngan org laen kang!
  • pujian: jgn kedekot sgt la nk bg pujian kt girlz.bukan kne baya pon..girlz sgt ske ngan pujian especially pujian dr guyz..!
  • gentleman: show your k'macho'an..erk?..x mudah mnanges n mrajok..xmacho la beb guyz majok or nanges!..plus time de dugaan or problem stay cool.control macho,xmggelabah n x give up..kata lelaki msti la strong physical n mental..!
  • ego: guyz..i know u guyz dkurniakn ngan ego yg sgt3 mantop utk jd ktua n pmimpin..tp plz cut your ego when it grow.xsruh pon buang tros..jgn la gne kuase veto u all tu utk kongkong girlz or sekat prgerakan girlz k..girlz xske taw!
  • understanding: girlz sgt mmerlukn guyz yg sgt3 mmahami dri mreka..tp guyz slalu ckp 'sshnye nk phm girlz ni'..xsmue guyz boleh phm girlz..senang je nk phm girlz..juz ikot n wat pape je yg girlz ske n jgn wat pape yg girlz xske..simple je kn! sila la phm..
  • sabar: ksabaran u guyz sgt3 amat dhargai..yela girlz ni kn kdg2 sengal ubi je..kdg2 brubah..kejap ok, kejap sedih, kejap ktawa..aish..ntah la
  • toleransi: erk?skema gler..tuka2..btolak ansur..plz la brtolak ansur ngan girlz skali skala time gado2 ngade2 tu..girlz pon nk menang jgk! hik3..
  • comunication: baek guyz or girlz..both of them msti gud in comunication.if not..ssh la nk ckp..mcm org bisu plak kn..jgn la jd pasif sgt even sifat smulajadi smmgnye pmalu n x friendly lgsg..blaja la! ckp dpn mirror..haha
  • sopan: guyz mmg la kasar, brutal n ganas..yeke? hee..tp bia la dlm ati tu de taman rama2..de ksedaran sivik ckit..tp jgn over sopan..da laen maknenye tu..euwww! i mean akhlak yg baek n ati yg suci murni..da mcm iklan minyak masak daa...
  • sederhana: yg sedang2 saja..eceh!..xyah nk havoc sgt la..bgtaw u guyz tu ensem la..kaya la..hot la..sila jd guyz yg x riak or mninggi dri even u all tggi n jgn mrendah diri sgt la..nti kne pijak..nak?
  • pemaaf: maafkn kami..! klau girlz wat slh ckit2 tu maafkn jela.tp klau your girl cheating u guyz tggal je la.tu mmg xleh dmaafkn..hehe
  • jealousy: oh no!!! girlz xske guyz yg kuat jeles..lagi2 cemburu buta..aku xphm npe cmburu tu buta? de mata ke?hek3..xyah nk paranoid sgt la guyz..plg xske guyz ckp cmni.."npe i call x angkat, i text xreply..date ngan laki laen ea?".."npe lmbat reply msg i..msg ngan laki laen ea?"..mcm girlz ni terdesak sgt kt guyz laen je..
  • attractive: dun be slekeh2..girlz sgt ske kbersihan n kkemasan..even muka u guyz mcm pecah umah( bkn aku ckp..dia..dia)hee..at least sedap mate mmandang..if busuk2 or srabai2 lalat pon xnk dekat..haha juz jge kbersihan bg wangi2..brstyle tp jgn over plak..ckit2 suda..pkai baju kemas2 tp jgn nmpk pelik n mmalukn..
  • berpendirian: guyz..jgn pndai brjanji tp xpnh nk tunaikn..xske3! plz la pegang pada kata2 u all n tunaikn jnji ble nk brjanji..jgn jadi org yg ckp x srupa bikin!..
  • berwawasan: guyz yg brwawasan 2020 sgt3 la dgilai oleh girlz..ops! gile la sgt..yela guyz kn ketua plus pmimpin msti la kne de wawasan..pkirkn cita2 n mase depan yg cerah n terang..klau gelap je mse depan u all mmg girlz xpndang weyh..ingat tu!
  • jujur n setia: bab ni mls nk komen byk2..pndai2 u all la guyz..dun cheating! jgn tamak! setia pada yg 1! no secret in relationship!
  • panas baran: sikap ni paling3 girlz xske..stay cool.klau marah tu control2 la ckit..jgn maen lepas je..ssedap rse mulut je nk marah2..lg2 ckp mende2 mncarot n kasar..konon nk jd tegas tp tok sah la tinggikn suara u all kt girlz.agak2 la..
  • penyelamat: xharus la jadi superman ke spiderman ke..haha..ckup la girlz tu rse slamat time girlz brsame ngan u all..girlz kaum yg lemah so guyz la kne lindungi girlz dari anasir2 jahat..jgn jd pngecot guyz! wat malu je!
  • hipokrit: the most important..be yourself! be the best that u can be without game or manipulation.if she doesn't accept it the it simply not the girlz for u..tp klau girlz suruh u all brubah utk kbaikan u all..plz try k!
x kenal maka x cinta
cintai kekurangannya krn anda pasti bahagia dgn klebihannya
jgn cintai klebihannya sbb anda akan kecewa bila mngetahui kkurangannya
renung2kn n slamat brcinta..
hee~~~
hohoho..
gud luck guyz!
see u soon..
tata..
assalamualaikum..

*joget2 ckit..wink3*