♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Sunday, 31 July 2011

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..

assalamualaikum..
hey pretty and hansome readers..
khaifa halukum..

salam ramadhan al-mubarak

alhamdulillah..
aku masih lagi dapat bertemu dengan bulan yang mulia..
"RAMADHAN"
tahun ni aku dapat berpuasa dengan family aku..
sebab tahun tahun before ni aku berpuasa di perantauan..
haha..

selamat menjalani ibadah puasa
semoga ibadah puasa membawa kebaikan dan keberkatan kepada kita..
insyaAllah..

thanks for reading this..
assalamualaikum...

belog bersawang..

assalamualaikum...
hey beautiful and handsome readers..


perghhh..
sumpah!
lama giler aku tak update incik belog aku ni..
wawawa..
da bersawang..berkarat..berkulat..berlumut..
 bukannye hape..
aku nak update belog..
tapi
line beruk ben aku ni macam puaka..
ni baru la line da ok..
laju mencapai 0.2saat kelajuan cahaya..
erk?
tak masok akal kot..
aku da tulis da..
topik topik hangat, hangit dan rentong..
aku da wat draft..
cuma tak leh nak publish je..
disebabkan line tak sayang aku..
mencik! menci! menci!..

entry entry tu nanti aku post one by one..
tungguuuuu...

ok
thanks for reading this..
assalamualaikum...


Sunday, 17 July 2011

saya nak suami macam imam muda..rase2 layak tak?


assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
wahai para muslimin dan muslimah..
salam sejahtera..
kepada readers yang bukan beragama islam..
khaifa halukum..
dan2 je salam aku panjang dari biase..

Haha..
tajok entry baget macam bagos je kan..
Ah suke ati aku la..
Belog aku..
Bukan belog kau..
Kerek giler bocah jawe ni kan..

Aku selalu berangan nak de suami macam imam muda especially imam muda asyraf n imam muda hassan..
haha.. 

imam muda asyraf

imam muda hassan
(fakta: aku kuat berangan!) 
tapi aku rase macam tak layak je..
mane tak nye..
aku bukannye baek sangat pon..
tapi kawan aku cakap kan..
"eleh imam muda tu pon bukannye sempurna sangat pon..
nengok pempuan pon boleh jatoh songkok diorang!"
Haha..siyes lawak statement tu..
agak2 saya layak tak?
 aku selalu berangan time aku da kawen ngan lelaki yang agak2 alim macam imam muda..
dia imamkan aku time sembahyang..
pas sembahyang  aku nak BATALKAN air sembahyang dia..
upsss!..hahahahaha..
time masok waktu sembahyang..
dia akan ingatkan aku by call or mesej.. 
"sayang..da masok waktu sembahyang..jangan ponteng taw..nanti abang cubit nanti"
dia kejotkan aku sembahyang dhuha atau qiamullai..
"sayang..bangun..da pukol 3 pagi..jom join abang solat dhuha pastu kita qiamullai"
kalau aku nak keluar umah dia pesan..
"kalau sayang nak keluar rumah kena mintak izin abang dulu ok..sayang kena tutup aurat n jage maruah sayang n abang taw.sayang isteri abang.seksi di mate abang je ok.sayang takmo kan abang masok neraka sebab tanggong dosa2 sayang..sayang sayang abang kan?"
hik3..

suke3..
kalau aku nak buat something yang tak elok dia akan sedarkan aku dengan cara gentle n boley cairkan naluri wanita aku..
"haaa..takmo..takmo..sayang cakap nak jadi wanita solehah macam srikandi islam..so ikot cakap abang.tak baik derhaka pada abang"
wah bahagianye rase..
siyes heaven..
ok stop berangan!
budak jawe ni da senyum sorang2..
kang tak pasal sewel tahap kritikal..
hahaha..
jeles la tu an?
girls..
korang bace impian aku tu mesti korang pon suami macam tu kan?
kan3?
haaa..
aku taw..
tapi tak boley!
tu suami impian aku..
hee..

kalau aku jumpe abang2 yang alim2 kat mane2 aku nak tego dia camni ah..
"abang..kat mane masjid or surau? arah kiblat kat mane ye?"
hik3..
malunye aye!



moralnye perempuan yang baek untuk lelaki yang baek..begitulah sebaliknye..

thanks for reading this..
assalamualaikum...

kematian aku telah tiba?


semalam..
first time aku mimpi yang sangat menakotkan dan menggerunkan..bukan mimpi hantu or mimpi basah..
tapi aku mimpi..
KEMATIAN..
Serius aku takot sangat3..
sebab aku ingat aku memang da meninggal dunia..
Aku mimpi aku selamatkan orang yang lemas..
orang yang lemas tu aku dapat selamatkan tapi aku yang lemas sebab kaki aku kejang..
so aku tak dapat berenang..
then lama2 mata aku semakin tutup..
bila aku sedar2 aku ade kat umah aku..
aku ingat aku selamat.. 
aku duduk sebelah seseorang lelaki yang aku tak kenal..
lelaki berjubah putih dan berserban putih..
aku tengok family aku seakan-akan tak nampak aku..
aku pelik..
aku tanye kat lelaki tu..
"kenapa diorang tak nampak aku? diorang nampak kau tak?"
then lelaki yang tak aku kenali tu menggeleng kepala dia dan bagi tahu aku yang aku telah meninggal dunia dan sekarang aku adalah roh..
aku terperanjat sangat..
seolah-olah tak percaye..
aku menangis dan rasa sangat terkilan sebab tak sempat nak jumpa family aku..
yang paling aku rase gementar bila aku rase amalan aku untuk menghadapi hari akhirat sangat3 sikit..
aku banyak buat dosa mase aku hidop..
aku tak puas hidop lagi..
aku pon tanya kat lelaki tu “sempat tak aku nak bertaubat dan beribadat lagi?”
Lelaki tu menggeleng sambil bercakap “tidak! Kau telah terputus dengan dunia dan sekarang kau hanya berbekalkan amalan kau selama ni”..
tiba2 aku menggigil dan menggeletar..
aku rase sangat3 takot.
hanya Allah yang tahu..
terus aku mengucap kalimah syahadah dan berzikir banyak2 sambil menitiskan air mata..
lelaki itu bangun dari duduk dan berkata “tidak berguna lagi untuk kau berbuat begitu kerana ia tidak akan cukup untuk kau menghadap Allah kelak..mengapa kau tidak berbuat begitu semasa hayat mu?”..
selepas tu lelaki terus ghaib..
aku menangis sekuat2nya..
aku nak mintak tolong family aku tapi diorang tak nampak aku..
aku menjerit sekuat2 hati..
akhirnye aku terjage dari mimpi tu dengan dada berombak kencang..
aku rabe2 pipi aku dan cubit lengan aku..
auch! aku rase sakit..
aku tak puas hati! 
Aku berlari ke luar mencari ma aku..
then aku panggil “ma!” 
ma aku menyahut..”pe kakak?”..
ma aku pandang aku dengan muka pelik..
aku terus pelok ma aku!.. 
Alhamdulillah aku masih lagi hidop..
Ya Allah terima kasih kerana memberi aku peluang kepada aku untuk terus hidup di atas bumiMu ini dan memberi aku peluang untuk aku bertaubat dan beibadat kepadaMu..
Aku pon xtau nape aku mimpi macam tu..
mungkin Allah nak bagi petunjuk dan bagi hidayah kepada aku untuk lebih beriman kepadaNya…..sekian

Ya Allah..ampuni segala dosa hambaMu ini

thanks for reading this..
assalamualaikum...
 

aku pun ke laut..ngee

assalamualaikum..
hola mammals..
pretty and handsome..
 hee~
entry kali ni aku nak story something..
ini kesah benar bukan rekaan semata2..
ceshhh!
mende ni terjadi kat aku baru2 ni..
tak la baru sangat..
hee..
aku rase macam tak pecaye je..
tapi benar2 terjadi..
cite nye macam ni..
aku ade kenal ngan sorang mamat ni..
muke ala2 skema gaban..
kalau tengok dia macam kecian je..
sebab muke baek n innesen..
tapi aku memang tertipu la ngan kebaikan muke dia tu..
bak kate omputih..
dont judge a book by its cover!!!
pe yang aku tertipu?
haaa..
aku bukan nk aibkan dia ni..
maaf ye..
dia story kat aku..
aku tak suroh pon dia story..
hek3..
dulu2(mase zaman parameswara)..
dia cakap dia jahat sangat3..
(ditekankan lagi 'dia yang cakap bukan aku cakap')
haha..
jahat camne?
dia cakap dia banyak wat maksiat..
dia penah tido ngan ramai pempuan..
haaa..
terkejot x?
tak terkejot suda!
korang tak de perasaan..
hee..
time dia story tu..
aku terkejot macam tenok tersedak..
menggigil n menggeletar kepala lutot aku..
mane tak nye..
aku mane penah kawan ngan orang camni..
sume kawan2 aku baik2 belaka..
(cehhh..baget kau baik sangat ke budak jawe)
haha..
tapi aku cool je..
wat2 macam da biase hadapi situasi gini..
after dia cite pasal tu..
aku pon tanye la..
"pe motif kau cite sume tu kat aku?"
dia pon jawab..
"aku nak berubah"
aku pelik ngan jawapan dia..
"so? ape kene mengena ngan aku?"
dia jawab ngan jawapan yang wat aku tak tido seminggu..
"aku nak kau bersama aku..bimbing aku"
wow!!!
mak aiii...
menakotkan betol..
then aku cakap camni kat dia..
"kau ingat aku ape?
kenape aku jadi pilihan kau?
kalau kau nak aku bersama kau sebab kau rase aku baik 
or sebab aku boleh bimbing kau ke jalan yang benar..
ataupon kau memang nak ambek kesempatan kat aku..
aku rase kau hentikan la..
aku bukan pempuan camtu..
aku tak kan terima semua tu..
kalau kau ikhlas kau nak berubah..
aku boleh bimbing kau..
tapi kite kawan je..
tak lebih dari itu..
aku akan bantu kau..
tapi aku tak janjikan pape..
aku ngaku aku bukan nye sebaik yang kau sangka..
aku pon ke laut china selatan..
aku manusia biase je..
iman pon setebal kulit bawang..
kompom banyak salah dan silap..
aku pon tak tau nak guide kau camne..
insyaallah aku try bantu kau sedaya yang aku mampu.."

saya budak jawa bukan princess of persia..
haaa...
macam tak berhemah je ayat aku tu kan..
kalau wat karangan UPSR tu kompom fail..
haha..
ah lantak la..
mane tak nye..
macam2 aku rase time tu..
rase marah, simpati, kesian bercampor..
da macam rojak buah da..
otak aku pon da blank je..
yang penting dia terima kate2 aku tu ngan ati terbuka..
then dia setuju berkawan ngan aku..
tanpa sebarang syarat..
huhu..
now..
dia mula berubah ckit2..
aku pon kadang2 pening jugak nak guide dia tu..
yela..
kadang2 dia tanye soalan yang aku tak taw..
memang mati kutu aku di situ..
aku bukannye ulama'..
haha..
so aku beli buku2 ilmiah dan islamic..
aku ajar dia pasal hukum-hakam bagai..
aku bacekan dia hadis2..
motivasi..
at the same time aku pon blaja n tambah ilmu2 yang aku tak tahu.. 
bagoskan..
menyelam sambil tengoktenok laut
(????? ade ke?)
haha..
kalau da masok waktu solat aku akan ingatkan dia..
aku suroh dia mengaji Al-Quran..
aku suroh dia stop smoking..
aku suroh dia kurangkan keluar malam..
aku larang dia jumpe mane2 girl untuk sementara waktu..
hee...
aku da tunaikan kewajipan aku..
so terpulang la pada dia nak ikot ataupon tak..
waallahualam..
aku tengok dia da macam ok2 sikit..
alhamdulillah..
bersyukur sangat kalau dia betol2 berubah..
harap2 dia istiqamah..
insyaallah..
amin..

before aku guide dia tu..
aku de mintak opinion dari orang sekeliling aku..
de yang ok..
de jugak yang tak ok..
then aku pikir n pertimbangkan..
baru la kau decide nak guide dia..
aku pon takot nak guide orang..
takot ajaran sesat plak..
tak pasal2 aku jadi "mak pin"..
haha..
aku decide nak guide dia sebab aku rase da jadi tanggungjawab aku untuk betolkan dia..
even aku pon tak betol sangat..
hee..
yela..
dia saudara seislam aku..
takkan aku nak biakan dia hanyut dalam kancah maksiat..
(ayat memang leleh der)
sementara ati dia terbukak nak berubah..
baik aku cepat2 tarik dia ke jalan yang benar..
kalau dia nak berubah tapi tak ade orang yang nak tolong dia berubah..
tak mustahil dia akan kembali ke dunia dia yang dulu..
aku tak nak dia jadi macam tu..
sedey kot..
aku bukan manusia yang pentingkan diri..
yang hanya pentingkan kesejahteraan diri semata2..


p/s: kalau ade orang mintak tolong kite bimbing dia berubah korang accept je k..
plz..plz..plz..jangan ignore orang2 macam tu..
diorang pon berhak untuk diberi peluang..
kalau korang rase korang tak mampu korang mintak la tolong orang yang lebih tau guide orang2 camtu..
tak susah pon..
ikhlaskan ati dan berdoa..
sesungguhnya Allah akan membalas segala kebaikan..
insyaallah..


oyeah!
thanks for reading this..
assalamualaikum..

Friday, 8 July 2011

i want kill her!

assalamualaikum..
helo readers..
pretty and handsome..
kaifa halukum?
hope have a great day..
ngee..
*kau tak boley menggelabah lagi ke budak jawe*
hee..

pakwe korang penah kena rembat? cilok? or rampas?
pe perasaan korang?
takkan suke dan riang ria plak kan..
meh aku nak tuju lagu..
boley?
boley bah kalau aku..
haha..

U were dating with bleach blonde girl!
If I find her,
I swear ,
u know,
I’ll kill her
i’ll kill her,
she stole my future,
she broke my dream,
I’ll kill her,
I’ll kill her,
She stole my future when she took u away,
I’ll kill her,
I’ll kill her,
She stole my future when she broke my dream
I’ll kill her,
I’ll kill her,
She stole my future when she took u away,
Man, I told u..
U know,
If I find her,
I really,
I mean it,
I’ll kill her,
For real!
It’s like for sure,
U have to know,
I mean it u know,
I can do it man,
I’ll kill her!!!...

ok3..
tak yah nak menggelabah sangat la..


homaigash!!!

tu lirik lagu je..
kalau aku nyanyi nanti kang tak pasal2 muntah hijau seminggu..
hahaha..
aku tuju lagu tu bukan sebab nak suruh korang tikam or tembak pempuan yang da rampas pakwe korang tu..
tapi aku sarankan korang bunuh pakwe korang tu..
haa..
kan senang cite!
puas hati aku!
dua2 tak dapat lelaki tu..
nak cakap padan muke boley..
huhu..
eh..jangan3..
ngarot je tu sume..
jangan ikot ajaran budak jawe tok tok ni..
kang tak pasal2 masok penjara pastu kena hukum gantong sampai mam***..
pastu kat akhirat ke balasan azab lagi..
uih..
nauzubillah..
bawak bebanyak istighfar ok..
rilex..
tarik nafas..
tahan nafas..
jangan kentot suda..
 haha..

memang tak dinafikan lagi la kan..
sape yang tak sedih, geram, marah, kecewa, bengang dan rase nak bunuh orang bila pakwe kite kena cilok sesedap rase dan sesenang ati nenek pempuan tu je..
macam rampas lolipop dari budak beringus je..
frust tertonggeng la kate kan..
tapi kalau aku la kan..
aku takkan bergadoh ngan orang semate2 sebab lelaki..
what the fantastic!!!
haktuihhh..!

kite tak leh salah kan pakwe korang or pempuan tu..
tapi muhasabah diri sendiri..
maybe kite pon de wat salah jugak..
jangan sesekali kite salahkan sape2..
 ia same seperti kite salahkan takdir..
sebab semua yang terjadi adalah ketentuan Allah..
aku ade la dok perhati budak2 yang break ngan bf diorang sebab bf diorang kena rampas ngan pempuan lain..
post kat fb, twitter, tumblr, blog or wat ever la..
asyik salahkan bf diorang n pempuan tu..
meh ceq nak habaq sikit..
jodoh dan pertemuan..
Allah yang tentukan..
maybe da tertulis kat luh mahfuz bf kite tu memang da ditakdirkan ngan pempuan tu..
so terima jela..
kalau bf kite tu memang jodoh kite..
dia akan kembali jugak pada kite walau sejauh mane pon dia..
i know its easier to say than done..
but try it..
ok?
gud girl..
chill bebeh!
thanks for reading this..
assalamualaikum...

merampas VS dirampas

assalamualaikum...
tak jawab dose taw!
hey readers..
beautiful n handsome..
hee~~~
 
huh!
SEKARANG KAU RAMPAS PAKWE AKU..!
NANTI AKU RAMPAS HUSBAND KAU..!
DE BRAN..???!
haaa...
hamek kaw!
nak sangat!
aku marah ni giler tahap super saya son goku ni..
euwww!
marah la sangat..
muntah hijau boley?
bluwekkk...
*intro mmg wak lu la!*

ok3..
ari ni aku nak story pasal cilok pakwe orang baek punye!
sebab aku de pengalaman..
ahak3..
aku penah jadi pencilok and dicilok..
padan muke kau budak jawe!
korang penah?
pedulik hape aku!
aku nak story pasal aku sebab nk blog aku..
haha..
kuwang ajaq punye budak jawe!
dush!

first of all aku nak story aku jadi pencilok..
macam jahat je kan..
tapi bukan salah aku..
haaa..
cenggini..
dulu( mase zaman dinosor kot..haha)
aku de kenal ngan sorang mamat malaon ni..
aku memang tangkap feel la kat mamat tu..
sebab?
of cosh la dia hot n stylo..
gaya..mutu..keunggulan..
wakakaka..
time aku kenal ngan dia, aku agak dia kompom de gf..
aku nak kawan je ngan dia tu..
kenal punye kenal..
kitorang makin rapat..
dia macam tunjuk gaya2 nak ngayat aku..
aku pon lentok je la..
then dia cakap dia fall in love kat aku..
wah!
heaven nye...
tapi before aku accept cinta dia..
aku tanye soalan cepu cemas..
"kau de awek x?"
straight to point..
pastu dia cakap..
"aku da lame single.aku kecewa ngan pempuan.kau la orang yang berjaya bukak pintu hati aku yang selama ni tertutup rapat untuk pempuan.."
weyh ayat kau memang tip top la..
hahaha..
aku punye la bodoh lagi bangang plus bungol pegi caye cakap mamat tu..
then kitorang pon bercinta..
lepas 2 minggu kitorang bercinta..
tibe2 de sorang minah attack aku..
ni perbualan aku n minah tu: 

si minah:"hoi pempuan..nape kau rampas pakwe aku?"
si budak jawe:"sape pakwe kau?"
si minah:"si malaon tu la"
si budak jawe:"( budus punye malaon!) owh..pakwe kau ke? camne kau tau?
si minah:"aku bace la mesej2 korang kat henset dia"
si budak jawe:"dia cakap dia single"
si minah:"korok dia! aku ngan dia sejak da 3 tahun couple"
si budak jawe:"(sentap) sory ye aku tak tau.kalau aku tau dia da berpunye aku tak akan kacau dia.."
si minah:"ok aku maafkan..dia memang selalu wat perangai.selalu curang tapi aku still sayangkan dia.aku nak pasni kau tinggalkan dia!"
si budak jawe:"(sedey giler babat) ok..aku akan tinggalkan dia serta-merta.kau jage la dia baek2.aku doakan kau bahagia.."
 
sobsss..sampai ati kau tipu aku.malaon gondol!
see..
baek tak aku?
sanggop tinggalkan orang yang aku sayang sebab tak nak hancurkan hati kaum aku sendiri..
bukan aku yang salah..
aku tak tau yang malaon tu da berpunye..
aku tak de niat pon nak cilok hak orang..
 
ok3..
sekarang aku nak story pasal pakwe aku kena cilok..
aishhh..
kes ni plak aku malas la nak story camne pakwe aku kena cilok..
wat saket ati aku okey!
aku tak paham ape yang lelaki tu nak dari aku..
duit?
mase?
kasih sayang?
aku punye la sayang dia dan setia macam hamba abdi..
dia tak de duit aku bagi dia duit..
walaupon aku busy tahap mengalahkan prime ministry..aku still contact dia n still pegi jumpe dia..
nak kate tak cukop kasih sayang..aku always bersame dia dalam senang atau susah..
sex?
sepak aku maw?!
kawen dulu baru aku bagi..
semua aku wat untuk dia tapi dia still tak boley setia ngan aku..
nak jugak cari pempuan lain..
gatal bijik betol la!
tapi aku tak leh salahkan sape2 dalam hal ni..
bak kate orang warga emas..
"bertepok sebelah tangan tak akan berbunyi kalau tak de satu lagi tangan yang menepok"
macam huduh je ayat tu..
ahh! lantak kau la..
yang penting..
aku sangat setuju ngan quote tu..
maksodnye kalau sorang ngorat n sorang lagi tak melayan mende cilok2 ni tak akan jadi..
kalau dua2 da same2 suke.. 
nak sangat kan..
kite biakan jela..
doakan je both of them happy go lucky!
 macam aku..
cool je..
aku tinggalkan je pakwe aku tu ngan cara baek dan berhemah..
tak yah nak attack ke maki2 ke..
buang mase je..
lagipon bukan style aku la nak attack2 orang..
nanti jatoh la kemaluan aku sebagai seorang wanita yang bermartabat tinggi..
hahaha..
gelimat je statement tu..
prinsip aku..
semua yang terjadi dalam hidop kite pasti de hikmah dariNYA..
semua dalam dunia ni hanya milik Allah..
sabar, tabah dan redha dengan ketentuanNYA..
chill babe!
oyeah!

 P/S: kepada sape2 yang de niat nak jadi perampas,batalkan niat anda tu cepat2..kepada sape2 yang da merampas malaon yang masih berpunye tinggalkan malaon tu n jauhkan diri anda..kepada yang da merampas hak orang tapi da jadi hak mutlak anda jage dia elok2 sebab maybe de orang akan rampas dia dari anda..last kepada sape2 yang pakwe dia kena rampas si dia bukan terbaik untuk anda n insyaAllah anda akan jumpe someone yang more better..
oyeah!

thanks for reading this..
assalamualaikum..

Thursday, 7 July 2011

hard to get

assalamualaikum...
hola pretty and handsome..
in life..
anything yang kite susah nak capai, nak gapai or nak dapatkan..
then bila kite da dapat kite akan lebih sayang, lebih hargai dan tak nak kehilangan something tu dari mende2 yang kite senang nak achive..
kan?
dalam cinta pon camtu jugak..
when u are in love with somebody..
mesti korang nak si dia love u more..rite?

this time my entry will be about
hard to get
nak ngorat i? hmm..talk to my hand!

hek eleh..girl ni jual mahal plak! padahal malu tapi mahu..

pe jadahnye hard to get ni?
ok3..hard to get ni maksudnye cenggini..

u pretend that u are less interested in someone than u really are as a way of making them more interested in u..
especially at the start of a relationship..
ada paham? 
xpaham suda!
hard-to-get or dalam bahase melayu nye "JUAL MAHAL" selalunye girls je yang buat kat guys.kan3?..aku rase jarang or tak penah guys nak jual mahal..buat sales besar-besaran ade la..hak3
so aku nak bagi tips kat girls je..
  
Why girls need play hard to get game???
Girls who’s playing hard to get is acting like she isn’t interested in a guy because she wants that guy to be more interested and affectionate.
For example la..
if a girl tells a guy she doesn’t like him when she actually does..
she’s playing hard to get game..
Girls play hard to get game because they enjoy the attention they receive from guy who she loved..
ok girls!
 once u have usha2 a guy's interest enough for him to be attracted to u..
how do u keep him there?
here some tips for u ladies..
take a note k!
How to play this game???
  • Enjoy being single.If u're busy enjoying your life as it is,playing hard to get game will come naturally because u'll have too much going on in your everyday life to be easily available..
  • Avoid being desperate..plz dont!contohnye la kan camni.. 
    1. u are ready for a date this weekend unfortunately last minute the guy have to cancel sbb busy or whatever la excuse.Even u rase dissapointed but u must show him that you are fine.xkesah langsong! Dont u ever say this " owh really? i betol2 looking forward for our date T_T"..instead of that u tell him this " ahha..its ok.next time kan ade lagi.i boleh hang out with my girlfriend..wee"
    2. he's promise to call u.when he calling u and ask u " u buat ape before i call tadi?" tell him u baru lepas busy buat something like mengemas rumah ke masak ke kire bulu kaki ke, whatever la.lantak kau la..jangan cakap kat dia yang kau waiting for his call..
  • Be as vague or mysterious as you can get away with. The key is to keep him asking questions so that they can find out more about you.For example:
  1. If he asked what u did last weekend, u just say "I hung out with my girlfriend"..
  2. If he asked what u're doing this weekend, u say "I'm not sure yet"..
  3. Use a lighthearted,smile and buat tone2 gedikz.u dont want to sound completely uninterested or flippant so even if you keep your answers short, keep them sweet as well.got it?
  • Don't make yourself too easily accessible. If he calls u, don't answer all the time and wait a day or two before calling back. A good rule of thumb is to wait about twice as long as they do before calling back..
    1. If the call is urgent, for example, if they want to make plans for that night, consider ignoring the call.it'll show the person that your time is valuable and if they want to get together, they need to plan accordingly..
    2. In terms of texting, it's generally a good idea to avoid responding immediately.Wait anywhere between fifteen minutes to several hours.bia dia nyanyi lagu "ku menunggu"..huhu
    3. he call when u tengah jogging ke makan ke..dont stop doing your work! just go on..u just say "oh dear..i'm so sory.i tengah busy ni.i will call u back ok! bye"..
  • If he asks u out dont make plans right away. Say "maybe" or that you're "not sure" and that you have to check your schedule. Ask them to get back to you later in the day, or the following day. And occasionally, say you can't make it because you have other plans. Of course, if you're interested in that guy, offer to make plans on a day that you're supposedly free, whether it's the day after or the next weekend..
  • Keep yourself chased but dont run too far..tak terkejar weyh! dekat2 suda.let him reach u most of the time..
warning!!!
STOP THE HARD TO GET GAME WHEN PROVEN THAT HE'S REALLY2 LOVE U!
after all these game..
He's never give up, never surrender, keep on chasing..
And maybe this is time to forget about the games and all give all your heart and trust to him..
a guys can be easily give up and when he's give up he'll stop chasing and searching for others (homaigash!)..
 maybe in his mind..he'll find you xde perasaan kat dia..
Just imagine..
a guy really2 love you he gave you all the attention and all the love but u still play hard to get which is completely not reasonable by now. .
Just when the guy realise "maybe she never will be mine" ,
you'll be the one who suffer..
haa..
baru korang taw!
kang xpasal2 melepas..
menanges guling2 n joget2..
aku tak tau ye..
hee...
happy trying n selamat bercinta ye..
oyeah!
assalamualaikum..

thanks for reading this..