♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Saturday, 24 September 2011

perempuan perosak hubungan orang

assalamualaikum..
hello readers..
pretty and handsome..

entry kali ni aku nak story pasal perempuan yang gatal yang suke sangat kacau & rosakkan hubungan orang..
kisah ni terjadi kat kawan aku..
kawan aku ni girl..
ok..kawan aku ni ade bf..
diorang da couple lama jugak la..
da 2 tahun kot..
aku pon tak sure la..
tapi lebih kurang la..
ok nak dijadikan cite..
hubungan diorang ok je..
tapi bf dia tibe2 berubah..
dulu bf dia romantik..
care pasal dia..
gelak2 & gurau2..
sekarang..
bf dia kuat berahsia..
tak endahkan dia lagi..
tak selau contact..
so kawan aku ni perasan la perubahan bf dia tu..
then dia tanye bf dia..
kenapa berubah?
tak sayang lagi ke?
pape je la yang berkenaan..
hahaha..
pastu bf dia just cakap tak de pape..
bf dia suruh dia jangan pikir yang bukan2..
tapi naluri wanita ni kuat la..
wanita ni kan boley "bau" & rase pape pon benda2 yang tak kena or benda2 yang berubah..
tapi kawan aku tu dengar cakap bf dia tu..
dia pon buang rase syak wasangka & curiga..
makin lama bf kawan aku perubahan dia makin teruk..
kawan aku tu pon tak senang duduk kot..
dia da pikir yang bukan2..
ye la sape tak sayang laki oi oi..
so kawan aku tu pon siasat pe yang menyebabkan bf dia tu berubah..
siasat punya siasat..
rupenye bf dia curang..
luluh hati kawan aku tu..
kurang aja betol la laki tu..
geram!!!
hahaha..
emo plak..
nak tahu tak camne kawan aku tu dapat tahu bf dia curang???
haaa..camni..
dia tengok kat page fb bf dia..
friend list bf dia almost 4000 friends..
majority girl..
wah hotstufff kau!
time tu kawan aku boley rilex lagi..
kawan aku stalk la wall & picture2 bf dia tu..
pastu dia perasan bf dia selalu komen dengan sorang minah yang suke menggatal dengan bf orang..
kalau komen2 yang biase2 takpe..
tapi siap love, sayang, darling bagai..
yang bf dia pon satu pegi layan..
kalau bertepok sebelah tangan tak kan bunyi..
ni diorang main tepok amai2 la tu..
gf sape yang tak hot tengok komen camtu..
memang terbakar la..
kalau aku pon saket ati..
tapi kawan aku tu cool je..
dia pikir maybe diorang gurau..
dia pon add si minah gatal tu..
bukan nak attack tapi nak kepastian je..
then minah tu approve..
kawan aku tu pon stalk wall minah tu..
kawan aku tengok minah tu jenis kuat melayan lelaki..
layanan yang manje2 & menggoda..
camne la lelaki tak tergoda kalau pempuan layan manje2 gitu.. 
aku tengok minah tu tak la lawa sangat pon..
kawan aku lagi hot & cun melecun..
tapi maybe sebab sifat manje minah tu yang menbuatkan bf dia angau kat minah tu kot..
yela lelaki kan nakkan belaian..
euwww geli geleman aku..
hahaha..
kawan aku ni dia jarang online sebab wifi kolej dia memang slow tahap sipot sedot terencat akal..
sebab tu la diorang buat keje kecurangan kat belakang kawan aku..
then kawan aku tanya bf dia sebab nak kepastian..
kawan aku tanye..
"abang cakap betol sape si **************** tu?"
bf dia jawab..
"kawan biase je..minah tu kawan kepada kawan abang"
kawan aku tak puas ati ngan jawapan tu..dia tanye lagi..
"abang ade ati kat dia ke? siap bersayang2 bermanje2 ngan dia bukan maen lagi..meriah betol fb abang dengan komen dia yang menggoda tu"
bf dia jawab..
"dia yang menggatal dengan abang..abang layan je la.."
amboih jawapan dia tak boley blah derrr..
kawan aku makin saket ati..
"ok..kalau abang sayangkan hubungan kite, sekarang sayang nak abang unfriend da dari fb"
bf dia membalas..
"abang tak nak..dia kawan abang"
kawan aku sedey kot dengan jawapan bf dia tu..
kawan aku menanges..
weyh kalau aku pon nanges..
then kawan aku tak contact bf dia..
tanda protes & merajok..
hahaha..
tapi bf dia tak endahkan dia langsong..
tak de usaha nak pujuk kawan aku tu..
sedey giler...
kawan aku pon message kat fb minah gatal gelenya tu..
kawan aku cakap elok2 kat minah tu..
"sedari..tolong la jangan kacau bf saya.."
tapi minah tu balas dengan ayat2 yang menyaketkan ati..
"weyh..kau baru je couple dengan *********** tu..kau belom kawen lagi dengan dia..tak yah nak kecoh la"
wah3..sedapnye bahase kau..
memang mintak kaki..
macam gampang!
kawan aku tersentak dengan jawapan yang agak sopan tu..
sampai kawan aku menanges..
then kawan aku ignore je minah tu & unfriend minah tu dari fb..
kawan aku tu nak kepastian dari bf dia..
kawan aku tu suruh bf dia pilih antara dia atau minah tu..
tapi tak de jawapan dari bf dia..
so nampak sangat la bf dia tu tak boley nak lepaskan minah tu..
kawan aku tu pon ambek keputusan lepaskan bf dia tu even dia sedey sangat3..
bf dia tak cakap pape pon..
tak de pon nak pertahankan hubungan diorang..
perghhhhh...
saketnye ati..
after diorang break..
kawan aku tu frust menonggeng tapi dia pasrah je..
yela bf dia da tak sayang dia lagi..
takkan dia nak terhegeh2 kat bf dia tu plak kan..

ok sekarang da masok dua bulan diorang clash..
aku tengok sepanjang kawan aku & ex bf dia clash..
minah tu da tak kacau da ex bf kawan aku tu..
pelik betol..
aku ingatkan lepas kawan aku tu break ngan ex bf dia..
minah tu akan kutip ex bf kawan aku tu jadi bf dia..
ternyata nye tak..
ex bf aku tu yang dok tergiler2 kat minah tu..
memang nampak desperate..
tapi minah tu tak layan da ex bf kawan aku tu macam dulu..
senyap je..
kalau ex bf kawan aku tu tego minah tu or komen kat fb..
memang dingin je aku tengok..
kadang2 ex bf kawan aku kena sound kot ngan minah tu sebab selalu kacau minah tu..
kalau dulu minah tu bukan goda ex bf kawan aku tu..
tapi sekarang..
minah tu macam da tak kenal ex bf kawan aku tu..

aku tak paham betol la ngan minah tu..
kalau kau rosakkan hubungan orang semate mate nak rampas hak orang jadi milik kau aku boley terima lagi..
tapiiiiii.....
kalau kau rosakkan hubungan orang semate mate nak tengok hubungan orang hancur berkecai derai..pastu kau buat tak tahu macam tak de pape yang jadi..aku tak boley terima derrr..
kau da kenapa???
pe motif kau sebenarnye?
kau memang suke rosakkan hubungan orang ey?
kau memang kaki goda lelaki ey?
kau suke tengok kaum kau kecewa sebab angkara kau?
bile lelaki yang kau goda tu da angau ngan kau sampai dia sanggop tinggalkan gf dia sebab kau then kau tinggal & buang dia macam sampah..
kau buat2 tak kenal dia plak..
adoooyyy..
kau ni memalukan kaum sejenis kau la..
sebab kau sorang semua perempuan kena tempias kau..
kalau aku cakap kau gatal mengalahkan kurap..
kau marah.. 

girls..pewishhh la jangan ikot perangai minah gatal tu..
nehi3..
guys..u all ati2 la dengan girl yang camtu..
nanti u all senaseb dengan ex bf kawan aku tu..

ex bf aku tu merayu2 nak balik kat kawan aku tapi kawan aku da de pengganti..
hahaha..
padan muke kau.. 
baru kau tahu menyesal tinggal kawan aku yang cun melecun & baik tu..
semate mate girl gatal tu..
tu la orang tamak selalu rugi..
what goes around comes around.. 

hmmm..sape la mangsa seterosnye si minah tu pasni..
sape suruh angau kat minah tu..
kena goda sikit da lentok..
minah tu just nak main geli2 je..
pastu minah tu tinggal kau terkontang kanting..
kasihan..
hee~

thanks for reading this..
assalamualaikum..

Tuesday, 20 September 2011

perangai lelaki yang aku susah nak paham


assalamualaikum..
hello readers..

ok entry kali ni aku nak bebel pasal perangai lelaki yang susah aku nak paham..
let's check it out..

Situasi 1: conversation between Ali and  Abu
 
ali : Weyh bro! Pe cer sekarang huh?
abu : Lite2 je..ok la.. ko?
ali : Aku pon bese2 jer.. Eh, ko kapel dgn awek cun tu lagi ke?
abu : hurm..da sebulan aku clash ngan dia..
ali : WTH! Kenapa? Cun tu..rugi betol..
abu : hurm..ntah la.. *muke nak nangis*
ali : weyh..story ah ngan gua bro.. *muka simpati+nak tahu gosip*
abu : Dia CURANG ngan aku..dia tipu aku bai..
ali : WTF! Stupid punye perempuan! Ingat cun sangat lah tu! *padahal dah 2 kali puji* Perempuan zaman sekarang dah tak boleh percaya! Banyak lagi perempuan kat luar sana..chill suda bro!


situasi 2 : conversation between ali dan alia kat chat fb *ali adalah orang yang sama*


ali : whoot..whoot
alia: Ye saya, kenapa?
ali : Sombong ko sekarang eh.. *ayat lelaki biasa guna kalau nak tegor member pompuan padahal dia yang sombong..syekeh sat agi baru taw*
alia: Eh,mane ade aku sombong..aku busy la sekarang..
ali : Eleh, busy ngan pakwe ko lah tu..
alia: Mane ade. kitorang dah clash la..huhu
ali : Hah?pesal lak?
alia : Dia ada pompuan lain..
ali : Owh, BIASA LAH..lelaki! Memang susah sikit nak setia. Lagi2 pakwe kau tu hensem. Mesti ramai yang sangkut!
alia : Ok,fine!!

Siot je laki macam ni kan? Curang dengan dah ada orang lain tu tak sama ek??
Lelaki curang boleh..perempuan tak boleh eh?



Situasi 3:

gf : baby, tadi I chat ngan ashraf. Da lama betol tak contact ngan dia..
bf : Hah?u borak pasal pe ngan dia? *nada ada bau jelez*
gf : Macam2 la sbb da lama tak borak..
bf : Mesti lama u chat dengan dia kan? *bau jelez makin kuat*
gf : Boleh la.. *bau jelez dah sampai kat lubang idung*
bf : hurm..yang awk layan dia tu pehal? Borak kejap2 da la. Dah..pasni tak payah chat ngan dia lagi..
gf : Tapi..dia tu kawan saya..
bf : tak de tapi2..Kawan pon tak payah nak borak lama2. Dah2 pasni I tak nak u chat ngan dia lagi ok? *queen control!*
gf : Ok..*muncung*
bf : Bagus2!! *muka bangga macam tapir kenyang*


gf : baby,i nak tanya something..
bf : Ye sayang..tanye la. Ape dia?
gf : Nape i tengok dalam inbox fb & fon u banyak mesej2 perempuan2 lain? *diulangi perempuan-perempuan*
bf : Ala sayang, tu mesej2 ngan member2 sekolah dulu..Saje nak tahu diorang pe cite skarang..
gf : o0o0o.. *nada tak puas hati*
bf : Ala jangan la jelous sayang.. diorang semua MEMBER baby je tu..
gf : WHAT THE ****?? *rasa macam dejavu*


kawan dgn member tu tak sama ek??

Situasi 4:


Ali and The Geng: Hai awek, nak pegi mane tu jalan sorang2? Nak ngorat boleh?
awek: (senyum ngade2 sambil jeling2 manje dari jauh)
Kamil and The Geng : Hek eleh! Perasan giler minah tu konon kita nak usha dia la tu!

Then Ali and The Geng pon gelak ala2 setan macam tempat tu nenek dia punya..



Situasi 5 : 

Ali  and The Geng: Hai awek, nak pegi mane tu jalan sorang-sorang? Nak ngorat boleh?
awek: (muka masam macam sembelit 14 hari dan jeling macam rimau)
Ali and The Geng: Pergh! Macam shit je muke dia konon kita nak usha sangat! Ingat cun sangat la tu!
 
Then, Ali and The Geng pon bising heng sane sini tande tak puas hati.
 



Kenapa ek? Aku pon konpius kengkadang tu..

Aku pon selalu wondering what men want actually from a women?let say la..ni pon pernah terjadi kat aku and sure pernah terjadi kat sapa2..fenomena biasa ni..
bila kite pakai cantik-cantik..lawa-lawa.dia cakap..ala..xpayahlah pakai cantik-cantik sangat..pakai biase2 dah lah..nanti jadi perhatian org lak..tak suka..
pastu time kite pakai biasa2 macam yang dia nak..then bila ada sorang girl yang pakai cantik2 n hot2..dia pulak pandang tak berkelip..sakit hati kan?
pastu kalau kita manja2..dia akan caakp..jangan la manja2..rimas tau..
bila kita  tak manja..dia cakap lak..awak ni kasar la...cubalah manja sikit..lagi sakit hati kan??
then..if nak usha girl..let say dia nampak kita ..then dia tegur..kalau kita layan..lepas je dari pandangan kita..terus die bergelak sakan ngan kengkawan dia cakap pompuan tu jenis mudah je bro..skali usha dah layan..pompuan zaman sekarang camtu la..
if kita tak layan..dia cakap lak..perasan cantik..macam la bagus sangat..tak heran la setakat muke camtu..
kan?betul kan??

kenapa perangai lelaki susah nak paham???..ape yang diorang cari & nak sebenarnye..
Aishhh..wondering!

thanks for reading this..
assalamulaikum...

Monday, 19 September 2011

kisah lelaki ego

assalamualaikum..
hello readers..
si cantik dan si kacak..

ok entry aku kali ni..
aku nak story pasal lelaki ego tahap supersaya son goku..
ia adalah kisah benar..
harap u all suka..
&
please jadikan pengajaran okay!
enjoy it..
1..2..3...
start..
hee~



Nama aku samdol bin gondol..
aku pernah dikecewakan oleh seorang perempuan..
Di sebabkan dia aku kecundang dalam pelajaran aku..
Itu menyebabkan aku benci pada wanita..
Di laman sosial facebook..
aku telah berkenalan dengan seorang perempuan yang sangat cantik dan baik..
Beberapa minggu berkenalan dengannye..
aku telah jatuh hati pada perempuan itu..
aku berasa sangat selesa bersamanye..
Dia telah membuka hati aku yang telah lama tertutup..
aku meluahkan perasaan aku kepada perempuan itu walaupon aku rase sangat malu dan takot cinte aku ditolak..
tapi sangkaan aku sangat meleset kerana perempuan itu juga mencintai aku..
itu bermakne aku tidak bertepok sebelah tangan..
horayyy..
pada awal percintaan kami..hubungan kami sangat baik dan romantic gitu..
lama kelamaan..perangai aku jadi berubah..
kadang2 mud aku tidak stabil..
aku asyik nak marah, maki hamun orang dan aku inginkan ketenangan yang abadi..
aku pon tidak tahu mengape aku jadi begitu..
pms kot..
girlfriend aku sedar perubahan aku lalu dia bertanya kepadaku..
“abang ade masalah ke? Kalau ade masalah cite la kat sayang..”
Aku berase sangat rimas dengan pertanyaan itu lalu aku memarahi girlfriend ku itu..
Aku telah membuat gf ku menitiskan air mata dan aku tanpa ada rase bersalah dalam diri..
Aku tidak meminta maaf walaupon aku sedar ia adalah kesalahan aku..
Kerana ego aku setinggi menara klcc dan sebesar gajah..
Aku hanya menunggu gf aku memujuk dirinye sendiri dan kembali padaku semula..
Kerana kau tahu gf aku takkan mungkin tinggalkan aku..
kerana gf aku berbuat demikian sejak kami bercinta apabila kami bergaduh, gf aku yang akan mengaku salah dan memujukku..
aku sukar mengaku salah apabila ternyate aku yang bersalah..
Lama kelamaan perangai aku semakin terok..
Aku melayan gf aku tu macam orang tempat aku melepaskan marah dan rajuk aku..
tapi aku amat menyintai kekasih hati pujaan hatiku itu..
Apabila kami berselisih paham..
Aku tidak mahu mengalah malah aku selalu meminta untuk putuskan hubungan kami..
Kejamnye diriku..
Aku melakukan demikian kerana aku ingin mengugut gf aku supaye memujuk ku dan sentiase mengharapkan gf aku mengalah..
Aku ego dan aku pentingkan diri sendiri..
Lama kelamaan..gf aku tidak tahan dengan perangai ku..
akhirnye dia telah meninggalkan diriku setelah 2 tahun hubungan kami..
Padan muke aku!
Tinggallah aku sendirian..
Aku langsong tidak berusaha untuk mendapatkannya kembali..
Aku hanya berharap dia kembali ke pangkuan ku..
Kerana aku sangat ego, ego dan ego..
Setelah berbulan bulan aku kehilangan dia..
Dia tidak kembali juga kepadaku..
Aku berasa sangat rindu akan belaiannya..
Selama ini dia sangat menyanyangi aku..mengambil berat tentang diriku..
Aku rindu saat saat bersama dengannye..
Aku selalu teringat akan kenangan manis bersamanye..
Aku nekad untuk memujuknye kembali..
Tetapi pada yang sama aku telah mempunyai kekasih baru..
Gampang kan perangai aku!
ini kerana kekasih baru aku tidak mempunyai sifat2 penyayang seperti kekasih lama ku..
sebab itu aku mahukan kekasih lama ku kembali ke pangkuan ku..
Akhirnye kekasih lama ku kembali ke pangkuan ku setelah puas aku meminta maaf dan memujuknye kembali kepadaku..
Aku berasa sangat bahagia..hahahahaha(gelak setan!)
kerana aku mempunyai dua kekasih..
kau ade? takde kan..
Malangnye..kekasih lama ku dapat menghidu kecurangan ku..
Damn!
Dia telah meminta aku untuk memilih antara dia atau kekasih baru ku..
Aku buntu kerana aku menyayangi kedua dua nye..
Aku manusia yang tamak haloba..
Aku mencari idea untuk memujuknye kembali..
Aku memberikan alasan bahawa aku akan memutuskan hubunganku dengan kekasih baruku tetapi aku meminta dia memberikan selama sebulan untuk melakukan demikian.. 
aku meminta dirinye supaye mnunggu diriku..
Dia berpegang pada janji2 aku itu dan dia telah memberi aku peluang itu..
Oyeah!!!
Setelah sebulan berlalu..aku tidak mampu untuk meninggalkan kekasih baru ku itu..
kerana aku mahukan kedua-dua kekasihku itu..
Disebabkan itu kekasih lama aku telah meninggalkan aku..
kerana aku memungkiri janji2 aku kepadanye..
Aku berase double down sebab aku mendapat tahu yang kekasih baru ku itu mempunyai kekasih lain yang lagi hot dan handsome dari aku..
kekasih baru ku itu mengatakan bahawa dia tidak tahan dengan sikap ego aku..
aku menyesal..
Aku cuba memujuk kekasih lama tu kembali kepadaku..
aku berjanji kepadanya bahawa aku akan berubah..
tapi hampa kerana dia sudah muak dengan sikap ego aku dan dia tidak percayekan aku lagi..
tiada peluang lagi untuk aku..
sobsss...
Padan muke aku! Dua dua melepas..
itulah balasan Allah kepada aku sebab mempermainkan hati dan perasaan wanita..
Itu la kisah cinta aku sebagai lelaki ego..
Sekarang aku hidop sendirian dengan sifat ego ku yang ku puja2 tanpa kekasih hati..
Sekian…

p/s:nama watak kisah ini adalah rekaan semata-mata..tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia..

 Thanks for reading this..
Assalamualaikum…