♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Friday, 24 June 2011

husband jenis pe kau ni ha? tell me!

assalamualaikum...
hola readers..
pretty girls n handsome guys..
tajok entry menggerunkan je rasenye..
hee~
euwww!
muntah boley?
haha...
actually aku nak story pasal husband and wife...
aku de story kan yang aku saket n stay kat hospital..
kat wad yang aku stay tu de akak yang da kawen..
de 3 orang anak yang kecik2 lagi..
dia cantek, baek, friendly n klaka  gler la wa cakap lu..
 tapi yang wat aku sedey..
akak tu sakit jantung..
agak kronik n kritikal jugak la..
sedey je aku tengok dia..
ok nak dijadikan cite..
mase first day dia masok wad..
aku ingat dia n husband dia ok je..
i mean bahagia..
pastu da 2 3 ari kat wad tu..
baru aku taw akak tu de masalah rumahtangga..
citenye camni..
akak tu lapa..
pastu dia call husband dia suruh husband dia beli nasik goreng ikan masin..
tunggu punye tunggu..
husband dia tak datang jugak..
then akak tu call husband dia lagi..
aku denga gak la perbualan dia ngan husband dia sikit2..
agak tegang..
tibe2 akak tu maki2 n marah2..
"pukimak! cibai punye laki.xleh harap langsong..aku suroh beli nasik untuk aku..tapi dia date ngan betina gatal tu"
terkejot giler aku denga akak tu marah lagu tu..
akak tu cakap ngan aku..
"sentap akak nak tengok dia bawak betina tu datang melawat akak"
aku just senyom je..
tak berani nak cakap pape pon..
dalam ati aku..
"aishhh..sian akak.saba la akak.."
 then tak lame tu..
husband akak tu datang bawak girlfriend dia..
giler ah!
macam tak caye je..
husband jenis ape la dia tu?!
agak2 la nak curang pon..
jangan la depan mate..
dia tak kesah pon pe perasaan wife tengok dia ngan girl laen..
da la wife dia saket tenat..
dalam ati aku
"da ready cari pengganti..wife belom lagi meninggal..gelojos betol!"
aku bukan doa akak tu mati..
jangan salah paham..
i mean husband dia tu nampak sangat harapkan wife dia meninggal..
aku nengok akak tu saba je..
akak tu tengok je husband dia mesra2 ngan girl tu..
aku rase dalam ati akak tu menanges berlagu2..
aku simpati giler ngan akak tu..
girl tu tak la cantek mane pon..
akak tu lagi cun melecun..
kerek plak tu..
baget lawa je aku nengok..
ntah pape je..

ingat kau lawa sangat ke ha?

ish..kutok orang plak..
hehe..
sory ye..
hee~
lepas husband akak balek je..
akak tu nanges..
akak tu cakap dia nak nanges time husband de tapi dia tahan je..
 cian aku nengok akak tu..
aku tak nak wat pape..
just mampu denga luahan akak tu je..
akak tu cakap dia biakan husband dia ngan girl laen sebab akak tu tak dapat idop lame..
sentap kot akak tu cakap camtu..
sampai ati husband tu wat wife dia camtu..
tak de otak, ati dan perasaan ke?
sedey3!
peritnye terima dugaan camtu.. 
aku respect kat akak tu sebab tabah n sabar..
aku just dapat doakan akak tu sihat cepat2..
tak de laki camtu pon tak pe kot..
eh aku bukan doakan diorang divorce..
akak saba je la..
doakan husband akak tu berubah..

mugkin de hikmah disebalik semua tu..
hmmm...
mintak2 la aku tak dapat husband camtu..
mintak dijauhkan la..
tak sanggop nak hadapi macam akak tu hadapi..
makan ati berulam jantong dowh!
sentap3!

p/s: wanita yang baik untuk lelaki yang baik..begitu jugak sebaliknye..

thanks reading this..
assalamualaikum...

Thursday, 23 June 2011

kenapa putus cinta baru nak ingat Allah?!

assalamualaikum...
hey beautiful..
hye handsome..
ari ni aku nak share something ngan korang..
mende ni aku wonder gler2 babeng la..
nape erk?
orang putus cinte or broken heart..
tbe2 plak jadik warak..
kalau warak secara istiqamah..
alhamdulillah la..
aku pon suke..
tapi sayangnye..*sayang ke? euwww!
bile dapat boifren baru..
teros lupe ALLAH..
pe jadahnye itu sume?

pe yang aku dok perhati budak2 sekarang ni kan..
putus cinte je harosla update status kat fb, twitter..
xpon story kat blog..
 contohnye:
"Ya Allah..berikan aku kekuatan untuk aku jalani kehidupan aku tanpa si dia"
 
"Ya Allah..andai dia bukan untuk aku, tolong  jauhkan dia dari aku"
 
"Ya Allah..aku pasrah jika dia bukan jodohku"
"Ya Allah..bla..bla..bla...."

euwww!
ayat tak menahan..
rase nak muntah hijau bole!
boley bah kalau aku..
hee~
sebenanye aku pon camtu jugak time aku putus cinte..
sebab tu la aku cecite pasal ni..
tapi tu dulu..
tak matang lagi..
kah3..
 
de yang doakan yang tak baik untuk ex boifren dia..
yang femes cakap pasal
KARMA
"what goes around comes around"
aishhh..
jangan la doakan yang tak baik or doakan orang dapat balasan atau musibah..
hentikan la ye..
walaupon kite benci or nyampah tahap super saya..
rase nak tanam idop2..
doakan je orang tu yang baik2..
doakan dia sejahtera dunia akhirat..
dapat pahala..
ye dak? haa..
 
tapi kan..
bile da de pengganti..
de boifren baru..
aku nengok tak de plak word "Ya Allah"
yang de
contohnye gini:

"baby..i luv u tight2 taw!"

"sayang..i miss u damn fuck much"

"b..sayang akan jadi wife yang terbaek kat bumi ni"

"abang..gud nite.mimpi sayang taw! hee~"

haa..see!
tak de pon nak ingat Allah lagi kan..
biase la manusia sering alpa dan lupe..
sentiasa buat kesalahan..

pe yang aku leh cakap n pesan kat sini..
  • jangan sesekali lupekan Allah walaupon sesaat.. 
  • bersyukur la ngan nikmat yang Allah kurniakan sebab pe yang de kat kite bile2 mase je Allah boley ambik balik..
  • ingat la bahawa semua yang datang dan pergi dalam idop kite semuenye milik Allah..
  • istiqamah dalam beribadat..jangan mase susah je ingat Allah..
  • Allah sentiasa bersama kite dan kasih Allah kekal dalam keadaan susah atau senang.. 
  • mencintai kerana Allah
  pesanan tu untuk peringatan aku jugak..
NOBODY PERFECT..
muhasabah diri..
renung2kan dan selamat beramal bersame2..
hee~


thanks for reading this..
assalamualaikum...


alhamdulillah..aku idop lagi

assalamualaikum...
hye pretty girlz..
hey handsome guyz..
 
HOMAIGASH!!!!!
blog aku da bersawang plus berhabok..
pe jadahnye..
cian blog aku ni..
di anak tiri kan..
hehe...
sory la cayang..
baru ari ni aku de sikit semangat nak menaip..
mane tak nye..
banyak dugaan dan cobaan yang menimpa aku tanpa henti..
aku hampir down n give up..
tapi..
aku masih de iman yang kuat..
1 jun ari tu aku masok ospital..
aku saket..
aku malas nak story..
nanti aku sebak...
tak pasal2 blog aku ni nanti bersawang lagi gamaknye..
hee..
bia la story tu jadi kenangan aku sampai aku mati..
hmmm...
alhamdulillah...
walaupon aku dalam keadaan yang sangat3 kritikal..
dokter pon cakap aku macam da tak de harapan nak idop..
tapi berkat doa parent aku, family aku n orang2 yang sayangkan aku..
Allah masih bagi aku peluang untuk aku idop..
aku bersyukur sangat3..
aku semakin pulih..
walaupon bukan kesemuanye
tapi insyaallah aku akan sembuh sepenohnye..
aku akan berusaha untuk semboh seperti sediakala..
u all doakan aku cepat sihat ok!
luv u tight2 la..
hee~


 
thanks Allah..

T_T

thanks for reading this..

assalamualaikum..