♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Wednesday, 25 May 2011

aku bangga!

assalamualaikum...
hey pretty..
hai hansome..
ape yang aku bangge sangat tu..
haha..
aku bangga berketurunan jawe..
tu je nak cakap..
hak3..
lalalalala~
hee..
actualy ade ramai sangat peminat buat permintaan suroh aku ngomong(cakap) bahase jawe..
ok..
sebeno-benonye..
secare jujornye..
aku just berketurunan jawe je..
ma aku malay-jawanese
abah aku jawanese pure punye kaw3..
if aku nak speaking jawe yang tegar tu haremm la ye..
sikit2 tu boleh la..
"wes mangan urong"
"mata ney ghedey"
"kino iki kuwey theko"
"bocah iki"
"rong rengget"
"mantu ney theko"
"Arek lungo endi?"
"Jeneng mu sopo?:
"Kabare wak?"
"Ngawe opo kue?"
"Wes m'bengi urung turu neh?"
"tangen ney koyok khetek"
"melaku kono keney"
tak paham?!
alorh ciannye dia..
meh la aku bagi yang senang sikit.. 
"siji..loro..telu...papat"
kalau tak paham jugak..
memang loser kot!
haha..
kat umah ma aku je yang selalu speaking jawe..
abah aku jarang speaking jawe even dia pure jawe..
kalau ma dan abah aku nak cakap something yang agak2 private tu..
haaa..memang ko blur giler la..
tak paham sepatah haram pon..
dalam ati mesti terdetik..
"bahase jerman pe?"
kalau ma dan abah aku cakap jawa ngan aku sejak kecik..
kemungkinan beso la aku pandai cakap jawa dengan jayanye!
tapi kalau ma aku speaking jawe ngan aku..
aku paham la jugak kan..
tak ade la aku wat muke cumil mintak penampo jawe..
dushhh!
last..
ditekankan lagi..
aku bangga aku orang jawe..
sekian..
thanks for reading this..
assalamualaikum...


No comments:

Post a Comment