♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Monday, 9 May 2011

tips lupakan ex bf or ex gf...

assalamualaikum...
hey beautiful..
hye handsome..

here some tips how to get over and forget your ex..
follow this insyaallah it will help u enough..
please..
stop remembering and stop thinking about your ex..
time to DELETE.FORMAT.ERASE.FORGET

  •  U dudok tegak2.Tutup mata.Tarik nafas dalam2.. tahan..tahan..tahan.. jangan kentot plak! Sebot name penuh u dengan nada suara yang kuat, penuh gaya, mutu dan keunggulan then lepaskan nafas u perlahan-lahan.Then ambek racun rumput n minom setegok dua. Opsss..woi giler pe?sory3 my bad..yg ensem sila tampo sy kuat2.hee..PLZ IGNORE. Kerjasame anda amat dihargai.Terima kasih..siyes3.. 
  • close your eyes..think that your family n friends will always support u no matter what your situation though.this session maybe just takes half an hour(kalau sampai tertido berdengkor n meleleh air liur basi lagi afdhal) kah3..  
  • Menanges sepuas ati.sampai mata bengkak macam panda.kalau boleh nanges n meraong sekuat2nye tambah sikit guling2 kat public..kah3
  • jangan jumpe your ex lagi.dont make mistake like u did with your ex before..pegi tengok wayang ke dinner ke..dont do this..your ex cari u sebab diorang sunyi n bosan.remember that!
  • dont be so naive believe that u will never love someone else as much as u love your ex.if u pikir macam tu sampai bile2 pon u ingat kat dia..what for?
  • dont find excuse to ask your ex about any situation.contohnye u tanye 'parent u sihat?' or 'plz remind me again n again how n why we broke up'..u like begging to your ex so that come back to u..
  • Plz dont do embarrasing things!contohnye..text ur ex cakap u akan tunggu dia sampai bile2(baek ko tunggu bas ke lori ke lagi bagus), u cakap sanggup dimadukanlah what so ever la..DON'T!
  • kalau your ex dah ade awek or pakwe baru,tak payah nak jadi bitch kacau relationship diorang, tok sah sebok2 text or call awek or pakwe baru dia, tak haros la sebok komen kat page your ex FB ke twitter ke pe ke dengan niat nak saketkan ati awek or pakwe baru dia.tak payah buat la der..Nampak sangat la u tu terhegeh2..xmalu betol! 
  • Make sure u delete segala bagai jenis sumber alam semulajadi(pe yg I ngarot nih) I mean sumber2 yang dapat reconnecting u with your ex! Contohnye..mendelete plus menspam your ex dari account CIMB,maybank or publicbank eh? Bukan3..account facebook,twitter,yahoo messenger, skype or whatever la.. NO STALKING!..tak payah la u nak sebok2 stalk page your ex lagi.nanti kalau tetibe u nampak ade girl or guy lain yang menggedikz dengan dia,u jugak yang merana kan? So hentikan la perangai u setiap 10 seconds u pegi menjengok2 or terkinje2 kat facebook, twitter your ex. tak payah letak dekat status facebook ,twitter or laman sesawang laen bout your feeling kat your ex like how sad or u cant forget him or her n u seemed put blame on him or her..i sarankan u pegi flirt dengan orang yang lagi hot..xpon u pegi tukar layout blog u yang dah lama xtukar tu..dah bersawang dah tu!!!  
  • Make sure nombor handphone, telefon ofis,rumah,jiran sebelah rumah or  umah nenek your ex(tp nombor account bank n no pin xyah delete.asset tu!) didelete dari memori telefon u or tukar je nombor fon baru..senang!to make sure that u x send any message, make missed call or call your ex..Kite bakor je! Haha u bakar semua surat2 cinte, kad ucapan atau gamba2 ur ex sebagai u nk delete ur ex dari memory u 100%.but be smart enough..jgn buang things like LV bag ke..or some expensive stuffs hahaha..simpan je and anggap je your ex is like your bank account.:P if u tidak sampai ati tgk picture dia terbakor, tutop mate jela.. if ade lagu2 or movie2 feveret time bersama your ex dalam laptop or PC u,wujudkan fail khas untuk memuatkan semua kenangan tak berguna tu secara pukal. Kemudian namakan fail tu dengan nama yang paling u benci di dunia ni. Harus diingatkan jangan sesekali buka fail ini buat sementara waktu.fail ni haros disavekn kat tempat yang paling u susah nak tengok..Contoh nama fail adalah seperti berikut:

 C:\Documents and Settings\admin\My Documents\lagendabudakSETAN

i syorkan u delete je teros!!!mungkin ini agak susah untuk dilakukan tapi u perlu kuat semangat!!Xpon suroh je kawan2 u or spe2 jela(ini kalau u  betol2 tak sampai hati la kan) untuk menekan butang delete ke atas gamba2 memori u tu..tekan je delete.as simple as ABC..

  • Pegi la cari kekasih baru! Kumbang bukan seekor,bunga bukan sekuntom..kan?hak3.. yela buat apa tunggu lagi sedangkan your ex maybe dah bahagia dengan awek or pakwe yang baru. Xkan nk nengok je kot?
  • Fill your days with fun activities bersame2 membe2 u. pegi la berpoya-poya.Kalau boleh berpoya-poya la dengan membe2 yang single mingle dan berfikiran gila-gila. Jangan sesekali hang out dengan membe yang sedang angau bercinta.Lagi haru kalau dia bawak sekali boyfriend dia siap berpegangan tangan, bersuap-suapan dan siap manje2 depan mata u. Mau u menangis meraong berguling-guling selama 8jam 59 minit 3saat dari tingkat 4 Suria KLCC sampai taman depan Suria KLCC tu kang! Haaa..xpon u maen futsal, bowling, snuker, go-kart, melancong or wat ever la..xpon u buat keje yang tak penah u buat.contohnye.. “cuci dinding yang berkulat”..Bile penat u senang tido dan menyebabkan u tak sempat langsong nak pikirkan your ex.. Lama2 your ex fully deleted dari ingatan u. Kalau u still tak boleh tido, u telan la ubat tido 10 atau 20 biji untuk mengantokkan mata u..AMARAN!!!..PASTIKAN ANDA MENDAPAT NASIHAT DOKTOR TERLEBIH DAHULU SEBELUM MELAKUKAN AKSI INI..!!! 
  • spend time memanjekan diri.Pegi bercuti dan tenangkan fikiran.xpon dok umah je..no money la katekan..avoid pegi ke tempat2 yang sememangnye ramai pasangan bercinta menghabiskan mase seperti taman, tasik, shopping complex or where ever la.. one more thing! jangan sesekali u pegi or tengok tempat u n your ex penah bermesra-mesraan dan bertepuk tamparan..if u penah pegi date kat Mid Valley.kalau u nak pegi mane2 je mesti terpaksa lalu jugak depan Mid Valley.aishh..so elok la u pegi ke seremban dulu pusing 360 darjah kemudian pusing ke tol sg besi,patah balik ke mane2 jela..asalkan sampai ke destinasi u n jangan lalu Mid Valley. Bia terpaksa drive jauh n terpaksa bayar tol beribu. Asalkan jangan saket ati ye dak?kuwang3!!
  • Ketawa pengubat duka lara.Eceh ayat x menahan! u tengok la cerita lawak n u gelak sampai tak hengat dunia beramai2 sama ade wayang or download kat internet.. Kalau u no money no tengok wayang, tengok jela video2 lawak yang boleh didapati di kedai2 mamak eh bukan2..kat internet seperti YouTube  (maklum le wayang sekarang da mahal. Dulu your ex sponsor..sobsss!!!). Harus diingatkan jangan sesekali tengok cite2 romantik tangkap raong punye.Xpasal2 semue air  meleleh..Elakkan jugak dengar lagu2 cintan2,lagu2 jiwang 16 karat..
  • tukar imej baru.ok..ni seronok!!! After u sedih2 frust menonggeng, pegi rajinkan diri tukar stail rambut yang baru,potong rambut ke, rebond ke, perm kan ke.If u macam baget ade duit banyak sikit la kan, pegi beli baju baru, kasut baru, semua baru la.dari kepala sampai ke kaki semua yang baru. (kekasih baru boleh beli tak?)wawawa..bia terjojol bijik mate your ex kalau terserempak dengan u kan(baru kau seda aku sape!)lagipon, kalau dah cantek2..da handsome2 ni, mesti la ade orang yang cantik dan lagi handsome dari your ex try usha2 u..
Cakap pada diri sendiri ayat macam ni:

'aku akan buat kau menyesal sebab tinggalkan aku!!'
  • BERDOA..memohon pada Allah.memang la malu rasanya nak mintak pada Allah, (broken heart baru nak ingat Allah kan) tapi Allah jela yang Maha Berkuasa menghilangkan rasa cinta u pada your ex.So jangan penah berhenti memohon padaNya.Banyak2 la berdoa kepada Allah agar ditenangkan hati dan dilapangkan fikiran. Hanya Allah tempat kita memohon pertolongan.Mane tau u rajen berdoa silap2 aribulan bukan je dapat lupekan your ex tapi dihadirkan seorang insan yang baru untuk menyinari hidop u.heavennye!..lagi satu u kena terima kenyataan..your ex bukan untuk u lagi.Tak dinafikan lagi memang susah nak lupekan dia, tapi at least u tak sedih lagi sebab u dah boleh menerima qada dan qadar Allah.. 
Note: tak payah nak heart broken sangat la wei..fail exam tak ade plak korang nak sedih or frust menonggeng!

 tips gile pon ade..(risikonye tanggong sendiri k!)

  • Pegi naek bangunan tingkat yang agak2 paling tinggi then jatuhkan badan u dengan harapan u just akan ilang ingatan dan tak mati. tak pon, hantukkan je kepala u kat dinding or ketok kepala ngan tukol besi yang agak2 besa sampai u terus ilang ingatan..
  • Kalau time drive u ternampak lori KONTENA..LANGGAR je LORI KONTENA tu..kompom boleh lupekan your ex..
 
 
p/s: jangan salahkan i kalau tips tu menyebabkan hidop u all bertambah menderita n sengsara..
  
happy trying.. 
thanks for reading this..
assalamualaikum...

*joget2..wink3*


1 comment: