♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Tuesday, 20 September 2011

perangai lelaki yang aku susah nak paham


assalamualaikum..
hello readers..

ok entry kali ni aku nak bebel pasal perangai lelaki yang susah aku nak paham..
let's check it out..

Situasi 1: conversation between Ali and  Abu
 
ali : Weyh bro! Pe cer sekarang huh?
abu : Lite2 je..ok la.. ko?
ali : Aku pon bese2 jer.. Eh, ko kapel dgn awek cun tu lagi ke?
abu : hurm..da sebulan aku clash ngan dia..
ali : WTH! Kenapa? Cun tu..rugi betol..
abu : hurm..ntah la.. *muke nak nangis*
ali : weyh..story ah ngan gua bro.. *muka simpati+nak tahu gosip*
abu : Dia CURANG ngan aku..dia tipu aku bai..
ali : WTF! Stupid punye perempuan! Ingat cun sangat lah tu! *padahal dah 2 kali puji* Perempuan zaman sekarang dah tak boleh percaya! Banyak lagi perempuan kat luar sana..chill suda bro!


situasi 2 : conversation between ali dan alia kat chat fb *ali adalah orang yang sama*


ali : whoot..whoot
alia: Ye saya, kenapa?
ali : Sombong ko sekarang eh.. *ayat lelaki biasa guna kalau nak tegor member pompuan padahal dia yang sombong..syekeh sat agi baru taw*
alia: Eh,mane ade aku sombong..aku busy la sekarang..
ali : Eleh, busy ngan pakwe ko lah tu..
alia: Mane ade. kitorang dah clash la..huhu
ali : Hah?pesal lak?
alia : Dia ada pompuan lain..
ali : Owh, BIASA LAH..lelaki! Memang susah sikit nak setia. Lagi2 pakwe kau tu hensem. Mesti ramai yang sangkut!
alia : Ok,fine!!

Siot je laki macam ni kan? Curang dengan dah ada orang lain tu tak sama ek??
Lelaki curang boleh..perempuan tak boleh eh?



Situasi 3:

gf : baby, tadi I chat ngan ashraf. Da lama betol tak contact ngan dia..
bf : Hah?u borak pasal pe ngan dia? *nada ada bau jelez*
gf : Macam2 la sbb da lama tak borak..
bf : Mesti lama u chat dengan dia kan? *bau jelez makin kuat*
gf : Boleh la.. *bau jelez dah sampai kat lubang idung*
bf : hurm..yang awk layan dia tu pehal? Borak kejap2 da la. Dah..pasni tak payah chat ngan dia lagi..
gf : Tapi..dia tu kawan saya..
bf : tak de tapi2..Kawan pon tak payah nak borak lama2. Dah2 pasni I tak nak u chat ngan dia lagi ok? *queen control!*
gf : Ok..*muncung*
bf : Bagus2!! *muka bangga macam tapir kenyang*


gf : baby,i nak tanya something..
bf : Ye sayang..tanye la. Ape dia?
gf : Nape i tengok dalam inbox fb & fon u banyak mesej2 perempuan2 lain? *diulangi perempuan-perempuan*
bf : Ala sayang, tu mesej2 ngan member2 sekolah dulu..Saje nak tahu diorang pe cite skarang..
gf : o0o0o.. *nada tak puas hati*
bf : Ala jangan la jelous sayang.. diorang semua MEMBER baby je tu..
gf : WHAT THE ****?? *rasa macam dejavu*


kawan dgn member tu tak sama ek??

Situasi 4:


Ali and The Geng: Hai awek, nak pegi mane tu jalan sorang2? Nak ngorat boleh?
awek: (senyum ngade2 sambil jeling2 manje dari jauh)
Kamil and The Geng : Hek eleh! Perasan giler minah tu konon kita nak usha dia la tu!

Then Ali and The Geng pon gelak ala2 setan macam tempat tu nenek dia punya..



Situasi 5 : 

Ali  and The Geng: Hai awek, nak pegi mane tu jalan sorang-sorang? Nak ngorat boleh?
awek: (muka masam macam sembelit 14 hari dan jeling macam rimau)
Ali and The Geng: Pergh! Macam shit je muke dia konon kita nak usha sangat! Ingat cun sangat la tu!
 
Then, Ali and The Geng pon bising heng sane sini tande tak puas hati.
 



Kenapa ek? Aku pon konpius kengkadang tu..

Aku pon selalu wondering what men want actually from a women?let say la..ni pon pernah terjadi kat aku and sure pernah terjadi kat sapa2..fenomena biasa ni..
bila kite pakai cantik-cantik..lawa-lawa.dia cakap..ala..xpayahlah pakai cantik-cantik sangat..pakai biase2 dah lah..nanti jadi perhatian org lak..tak suka..
pastu time kite pakai biasa2 macam yang dia nak..then bila ada sorang girl yang pakai cantik2 n hot2..dia pulak pandang tak berkelip..sakit hati kan?
pastu kalau kita manja2..dia akan caakp..jangan la manja2..rimas tau..
bila kita  tak manja..dia cakap lak..awak ni kasar la...cubalah manja sikit..lagi sakit hati kan??
then..if nak usha girl..let say dia nampak kita ..then dia tegur..kalau kita layan..lepas je dari pandangan kita..terus die bergelak sakan ngan kengkawan dia cakap pompuan tu jenis mudah je bro..skali usha dah layan..pompuan zaman sekarang camtu la..
if kita tak layan..dia cakap lak..perasan cantik..macam la bagus sangat..tak heran la setakat muke camtu..
kan?betul kan??

kenapa perangai lelaki susah nak paham???..ape yang diorang cari & nak sebenarnye..
Aishhh..wondering!

thanks for reading this..
assalamulaikum...

1 comment: