♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Sunday, 17 July 2011

saya nak suami macam imam muda..rase2 layak tak?


assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
wahai para muslimin dan muslimah..
salam sejahtera..
kepada readers yang bukan beragama islam..
khaifa halukum..
dan2 je salam aku panjang dari biase..

Haha..
tajok entry baget macam bagos je kan..
Ah suke ati aku la..
Belog aku..
Bukan belog kau..
Kerek giler bocah jawe ni kan..

Aku selalu berangan nak de suami macam imam muda especially imam muda asyraf n imam muda hassan..
haha.. 

imam muda asyraf

imam muda hassan
(fakta: aku kuat berangan!) 
tapi aku rase macam tak layak je..
mane tak nye..
aku bukannye baek sangat pon..
tapi kawan aku cakap kan..
"eleh imam muda tu pon bukannye sempurna sangat pon..
nengok pempuan pon boleh jatoh songkok diorang!"
Haha..siyes lawak statement tu..
agak2 saya layak tak?
 aku selalu berangan time aku da kawen ngan lelaki yang agak2 alim macam imam muda..
dia imamkan aku time sembahyang..
pas sembahyang  aku nak BATALKAN air sembahyang dia..
upsss!..hahahahaha..
time masok waktu sembahyang..
dia akan ingatkan aku by call or mesej.. 
"sayang..da masok waktu sembahyang..jangan ponteng taw..nanti abang cubit nanti"
dia kejotkan aku sembahyang dhuha atau qiamullai..
"sayang..bangun..da pukol 3 pagi..jom join abang solat dhuha pastu kita qiamullai"
kalau aku nak keluar umah dia pesan..
"kalau sayang nak keluar rumah kena mintak izin abang dulu ok..sayang kena tutup aurat n jage maruah sayang n abang taw.sayang isteri abang.seksi di mate abang je ok.sayang takmo kan abang masok neraka sebab tanggong dosa2 sayang..sayang sayang abang kan?"
hik3..

suke3..
kalau aku nak buat something yang tak elok dia akan sedarkan aku dengan cara gentle n boley cairkan naluri wanita aku..
"haaa..takmo..takmo..sayang cakap nak jadi wanita solehah macam srikandi islam..so ikot cakap abang.tak baik derhaka pada abang"
wah bahagianye rase..
siyes heaven..
ok stop berangan!
budak jawe ni da senyum sorang2..
kang tak pasal sewel tahap kritikal..
hahaha..
jeles la tu an?
girls..
korang bace impian aku tu mesti korang pon suami macam tu kan?
kan3?
haaa..
aku taw..
tapi tak boley!
tu suami impian aku..
hee..

kalau aku jumpe abang2 yang alim2 kat mane2 aku nak tego dia camni ah..
"abang..kat mane masjid or surau? arah kiblat kat mane ye?"
hik3..
malunye aye!



moralnye perempuan yang baek untuk lelaki yang baek..begitulah sebaliknye..

thanks for reading this..
assalamualaikum...

No comments:

Post a Comment