♥aBouT Me♥

My photo
assalamualaikum.. hello readers.. welcome to my offical blog.. selamat bergembira dan berjoget-joget kat blog ni.. sila tinggalkan jejak anda kat shoutbox tu ye.. nanti dengan gembiranya saya guling-guling dan joget-joget di blog anda..

Friday, 24 June 2011

husband jenis pe kau ni ha? tell me!

assalamualaikum...
hola readers..
pretty girls n handsome guys..
tajok entry menggerunkan je rasenye..
hee~
euwww!
muntah boley?
haha...
actually aku nak story pasal husband and wife...
aku de story kan yang aku saket n stay kat hospital..
kat wad yang aku stay tu de akak yang da kawen..
de 3 orang anak yang kecik2 lagi..
dia cantek, baek, friendly n klaka  gler la wa cakap lu..
 tapi yang wat aku sedey..
akak tu sakit jantung..
agak kronik n kritikal jugak la..
sedey je aku tengok dia..
ok nak dijadikan cite..
mase first day dia masok wad..
aku ingat dia n husband dia ok je..
i mean bahagia..
pastu da 2 3 ari kat wad tu..
baru aku taw akak tu de masalah rumahtangga..
citenye camni..
akak tu lapa..
pastu dia call husband dia suruh husband dia beli nasik goreng ikan masin..
tunggu punye tunggu..
husband dia tak datang jugak..
then akak tu call husband dia lagi..
aku denga gak la perbualan dia ngan husband dia sikit2..
agak tegang..
tibe2 akak tu maki2 n marah2..
"pukimak! cibai punye laki.xleh harap langsong..aku suroh beli nasik untuk aku..tapi dia date ngan betina gatal tu"
terkejot giler aku denga akak tu marah lagu tu..
akak tu cakap ngan aku..
"sentap akak nak tengok dia bawak betina tu datang melawat akak"
aku just senyom je..
tak berani nak cakap pape pon..
dalam ati aku..
"aishhh..sian akak.saba la akak.."
 then tak lame tu..
husband akak tu datang bawak girlfriend dia..
giler ah!
macam tak caye je..
husband jenis ape la dia tu?!
agak2 la nak curang pon..
jangan la depan mate..
dia tak kesah pon pe perasaan wife tengok dia ngan girl laen..
da la wife dia saket tenat..
dalam ati aku
"da ready cari pengganti..wife belom lagi meninggal..gelojos betol!"
aku bukan doa akak tu mati..
jangan salah paham..
i mean husband dia tu nampak sangat harapkan wife dia meninggal..
aku nengok akak tu saba je..
akak tu tengok je husband dia mesra2 ngan girl tu..
aku rase dalam ati akak tu menanges berlagu2..
aku simpati giler ngan akak tu..
girl tu tak la cantek mane pon..
akak tu lagi cun melecun..
kerek plak tu..
baget lawa je aku nengok..
ntah pape je..

ingat kau lawa sangat ke ha?

ish..kutok orang plak..
hehe..
sory ye..
hee~
lepas husband akak balek je..
akak tu nanges..
akak tu cakap dia nak nanges time husband de tapi dia tahan je..
 cian aku nengok akak tu..
aku tak nak wat pape..
just mampu denga luahan akak tu je..
akak tu cakap dia biakan husband dia ngan girl laen sebab akak tu tak dapat idop lame..
sentap kot akak tu cakap camtu..
sampai ati husband tu wat wife dia camtu..
tak de otak, ati dan perasaan ke?
sedey3!
peritnye terima dugaan camtu.. 
aku respect kat akak tu sebab tabah n sabar..
aku just dapat doakan akak tu sihat cepat2..
tak de laki camtu pon tak pe kot..
eh aku bukan doakan diorang divorce..
akak saba je la..
doakan husband akak tu berubah..

mugkin de hikmah disebalik semua tu..
hmmm...
mintak2 la aku tak dapat husband camtu..
mintak dijauhkan la..
tak sanggop nak hadapi macam akak tu hadapi..
makan ati berulam jantong dowh!
sentap3!

p/s: wanita yang baik untuk lelaki yang baik..begitu jugak sebaliknye..

thanks reading this..
assalamualaikum...

2 comments:

  1. hye singgah sini (: btw, sian kakak tu. peringatan utk sy. jgn hancurkan hati kaum kte sendiri. kalau agak2 laki kte suke hak org, jauh2 kn diri. mcm awk kate, wat goes around, comes around. suke post2 awk. tulis yg best2 lg tau. nnt sy bc lg :)

    ReplyDelete
  2. Qila..im agree what u says.. thanks sangat3 sebab sudi singgah kat blog saya yang tak seberape ni n bace post2 saya yang mengarot2 je..hee..insyaallah i'll try my best to write post2 yg best2..^_^

    ReplyDelete